Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.4.2016

FT, yliopettaja Mika Luimulalle on myönnetty dosentin arvonimi

Turun yliopiston rehtori on myöntänyt 2.3.2016 FT Mika Luimulalle matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan, informaatioteknologian laitoksen peliteknologian dosentin arvonimen.

Turun ammattikorkeakoulussa Mika Luimula toimii Liiketalous, ICT ja kemiantekniikka -tulosalueen yliopettajana ja tutkimusvastaavana (Tulevaisuuden interaktiiviset teknologiat).

Dosentuurin erityisalana on peliteknologia, ja yliopettaja, dosentti Mika Luimulan TKI-toiminnan keskiössä on pitkään ollut pelilaboratorion (Turku Game Lab) toiminnan kehit-täminen yhdessä laajan asiantuntijajoukon kanssa. Laboratorion peliteknologiaratkaisuja sovelletaan laajasti myös viihdepelialan ulkopuolella, eri toimialoilla.

Erityisen vahvasti pelilaboratoriossa kehitetty erityisosaaminen näkyy Gamified Solutions in Healthcare -hankkeessa. Laboratorion osaaminen profiloituu hyvinvointi- ja peliteknolo-gioiden leikkauspisteeseen, ja luo aihealueelle merkittävää huippuosaamista.

Mika Luimula pyrkii nimityksensä myötä tukemaan pelilaboratoriossa työskentelevien asiantuntijoiden jatko-opiskelumahdollisuuksia. Luimula on vuodesta 2013 toiminut pelilabo-ratorion päällikkönä tiiviissä yhteistyössä IT-laitoksen kanssa.

-  Tämä on luonteva jatke jo useamman vuoden ajan harjoitetulle tiiviille yhteistyölle, jonka ansiosta ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijoille on tarjolla tällä hetkellä runsaasti yhteisiä opintojaksoja, toteaa Luimula.

Luimulan osaamisalueisiin kuuluvat pelikehitys, pelillistäminen, hyötypelit, pelilliset simulaatiot, digitalisaatio, käyttäjäkeskeinen suunnittelu, paikkatietosovellukset ja ketterä ohjelmistokehitys.

Dosentuuri vahvistaa Turun yliopiston ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyöedellytyksiä erityisesti digitalisaatioon liittyvässä TKI-toiminnassa. Dosentti Luimula tekee paraikaa yhteistyötä IT-laitoksen lisäksi mm. käyttäytymistieteiden ja filosofian laitoksen kanssa. Yhdessä professori Heikki Hämäläisen kanssa hän on ennakkoluulottomasti yhdistämässä peliteknologian ja kognitiivisen neurotieteen osaamista tavoitteena kansainvälinen liike-toiminta.