Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.4.2016

Turun AMK:n kiinteistövälityksen koulutukselle tunnustus

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) luovutti Yhteiskunnallisen Merkkiteko –huomionosoituksen Turun ammattikorkeakoulun kiinteistönvälityskoulutukselle. Harvinainen huomionosoitus luovutettiin Kevätmessuilla 7.4. Helsingin Messukeskuksessa.

KVKL haluaa kannustaa koulutuksen toimintamalleja, jotka ovat lajissaan esimerkillisiä ja vahvistavat osaltaan kiinteistönvälityksen osaamisen ja arvostuksen kehittymistä.

Kiinteistövälityksessä tarve laaja-alaiselle osaamiselle

Syksyllä 2015 aloitettu kiinteistövälityksen koulutus Turun AMK:ssa vastaa alan kasvaviin osaamistarpeisiin, joihin on vaikuttanut lainsäädännön kehitys ja liiketoiminnan muutokset. Turun AMK:n vahvuutena on monialaisuus ja valmius yhdistää kiinteistövälityksen koulutukseen mm. rakennustekniikan ja myynnin osaamista.

Turun ammattikorkeakoulu on ideoinut ja kehittänyt koulutussisällöt, joiden kautta ammattikorkeakoulussa opiskelevat tradenomit ja insinöörit voivat valita kiinteistönvälitykseen liittyvän monipuolisen opintokokonaisuuden.  Kokonaisuuteen yhtenä oleellisena osana kuuluu LKV-tutkinnon suorittaminen ja siten LKV-pätevyys.

 - Malli on rakennettu tiiviissä yhteistyössä KVKL:n kanssa. Haluamme tukea  tehtyä hyvää työtä ja pyrimme osaltamme  jatkossakin varmistamaan, että myös harjoitteluun ja työskentelyyn tarvittavat yhteydet alan yrityksiin toimivat.  Turun malli toimii hyvänä esimerkkinä myös muille suomalaisille ammattikorkeakouluille.  KVKL:n tavoitteena on saada tämäntyyppinen malli laajenemaan valtakunnassa myös muihin ammattikorkeakouluihin, jotta välitysalan koulutuksen laatu ja tarjonta kehittyvät, kertoo KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

- KVKL:n kanssa yhdessä rakennettu opetusmalli yhdistää Turun ammattikorkeakoulussa käytännön tekemisen, kiinteistönvälitysalan tutkimuksen ja erilaiset sähköiset järjestelmät. Opetuksen toteutusta on ohjannut vahvasti kiinteistönvälittäjän työssään tarvitsema laaja-alaisen osaamisen tarve ja myös kiinteistönvälityksessä havaitut erikoistumisen mahdollisuudet. Onnistunut yhteistyö KVKL:n kanssa mahdollistaa toimialan näkemyksen integroinnin tutkimukseen ja koulutuksen kehittämiseen poikkeuksellisen hyvin,  kertoo koulutus- ja tutkimusvastaava Jukka Rantala Turun AMK:sta.