Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.6.2016

Opiskelijat ideoivat tulevaisuuden bussipysäkkejä

Monialaiset opiskelijaprojektit ovat merkittävä osa Turun ammattikorkeakoulun toimintaa ja yksi keskeisistä tavoista toteuttaa työelämäyhteistyötä. Monialaisilla, työelämäyhteistyössä tehtävillä opiskelijaprojekteilla vastataan aluekehittämishaasteeseen ja integroidaan tutkimus- ja kehittämistyötä opetukseen.

Teksti: Sinikka Leino

Esimerkkinä monialaisesta opiskelijaprojektista on Föli-projekti, jossa muotoilun ja BisnesAkatemian opiskelijat keräsivät asiakkailta käyttäjätietoa, perehtyivät ja analysoivat käyttäjätiedon, selvittivät millaisia bussipysäkkejä löytyy muista kaupungeista ja muista maista.  Opiskelijat selvittivät myös aurinkopaneelien toimivuutta bussipysäkeissä. Käyttäjätiedon ja muun selvitystyön tuloksena syntyi käyttäjille soveltuvat bussipysäkkimallit Turun Haarlan alueelle.

Oli mukava huomata opiskelijoiden innostuneisuus ja halu perehtyä syvällisesti annettuun projektitoimeksiantoon ja lopputuloksena syntyi toteuttamiskelpoiset Föli-pysäkkimallit, toteaa kehittämispäällikkö Seppo Kemppainen, Turun seudun joukkoliikennetoimistosta.

Työelämässä tarvitaan substanssiosaamisen lisäksi kykyä seurata, etsiä ja löytää olennaista tietoa, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä perustella omat näkökantansa asiakkaille ja muille ammattilaisille, nämä osaamiset kehittyvät monialaisessa projektityöskentelyssä, toteaa koulutus- ja tutkimusvastaava Tarmo Karhu.

Opimme mm. konseptointia, palvelumuotoilua ja muotoilutyökalujen hyödyntämistä, projektityöskentelyä, käyttäjäkyselyn tulosten analysointia ja hyödyntämistä, benchmarkkausta sekä asiakaslähtöisyyden merkitystä, iloitsevat BisnesAkatemian opiskelija Mira Palmroos, joka toimi opiskelijaprojektin projektipäällikkönä ja muotoilun opiskelija Matias Rahkola, joka vastasi suunnitteluprosessista ja Föli-pysäkkien 3D-mallinnoksista.

Organisaatioyhteistyö on vahvasti Turun ammattikorkeakoulun profiilin mukaista toimintaa, jossa tekemämme työ hyödyttää suoraan alueemme toimijoita, toteaa asiakkuusvastaava Sinikka Leino.