Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.8.2016
CampusSport_avajaiset_pääkuva

CampusSport käyntiin – 5 kuntosalia, 100 tuntia viikossa

CampusSport eli Turun korkeakoulujen yhteiset liikuntapalvelut polkaistiin tänään käyntiin. Varsinainen toiminta alkaa 29.8. Tarjonnasta löytyy muun muassa viisi kuntosalia, uintimahdollisuus ja yhteensä sata tuntia liikuntaa viikossa.

CampusSport eli Turun korkeakoulujen yhteiset liikuntapalvelut polkaistiin tänään käyntiin korkean paikan leirin sijasta korkean tason pyöräilyllä. Sisäpyöräilytunnille osallistui kahdeksan rehtoria ja johtajaa Turun ammattikorkeakoulusta, Turun yliopistosta, Åbo Akademista sekä Yrkeshögskolan Noviasta. Mukana oli edustus myös korkeakoulujen opiskelijajärjestöistä.

– Yhteistyön myötä turkulaisten korkeakoulujen liikuntatarjonta laajenee. Käytössä on viisi kuntosalia, avoimia palloiluvuoroja sekä uintimahdollisuus. Ohjattujen liikuntatuntien määrä nousee 100 viikkotuntiin, koordinaattori Joonas Niemi sanoo.

CampusSportin nettisivut ja liikuntatarjonta julkaistaan ensi viikolla, ja varsinainen toiminta käynnistyy maanantaina 29.8.

CampusSport tarjoaa reilulle 40 000 opiskelijalle ja korkeakoulujen henkilökunnan jäsenelle laajat liikuntapalvelut. Palvelun käyttö maksaa 60 euroa lukuvuodessa tai 40 euroa lukukaudessa. Yksittäisten liikuntakurssien hinnat ovat 20–50 euroa. Kahden ensimmäisen viikon ajan tutustuminen liikuntatarjontaan on ilmaista.

Suosikeista erikoisuuksiin

Jatkossa kaikkien korkeakoulujen väelle tulee mahdollisuus vesiliikuntaan, kun ammattikorkeakoululaisten lisäksi myös muut voivat käyttää Ruiskadun uimahallia ja saunaa. Turun yliopiston Educariumin ja Iskerin liikuntatilat ovat kaikkien käytössä, samoin Åbo Akademin ja Novian kuntosalit.

– Sisäpyöräily tulee varmasti olemaan suosituimpien lajien joukossa, koska, kuten tänään nähtiin, se sopii kaikille. Lisäksi tutut ohjatut tunnit kuten pumppi ja rvp-jumppa vetävät varmasti väkeä. Jos joillekin tunneille on jatkuvasti ruuhkaa, voimme lisätä tuntitarjontaa, Joonas Niemi kaavailee.

Tuttujen lajien lisäksi CampusSport tarjoaa erikoisempiakin vaihtoehtoja.

– Erikoisimmat vaihtoehdot ovat ehkä showburleski, nykytanssi ja saunajooga. Itse toivoisin, että myös ulkolajeihin, kuten juoksuun, löytyisi osallistujia, Joonas Niemi kertoo.

Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia, HUMAK ja DIAK päättivät vuosi sitten yhdistää voimansa liikuntapalvelujen järjestämisessä. Yhteistyö mahdollistaa myös sen, että oppilaitoksissa opiskelevat voivat yhdessä harrastaa liikuntaa.

Hikinen ensikosketus sisäpyöräilyyn

Miltä sisäpyöräily tuntui, rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila ja palvelujohtaja Sami Savolainen?

– Oikein mukavalta, vakuuttivat molemmat hikisinä – ja lupasivat tulla uudelleenkin pyöräilemään. Sport Sirkka kun sijaitsee sopivasti työmatkan varrella, ja aamutuntejakin on tarjolla neljänä aamuna viikossa.

Sport Sirkassa koordinaattori Joonas Niemen pitämälle sisäpyöräilytunnille osallistuivat: 

  • Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen
  • Turun yliopiston palvelujohtaja Päivi Mikkola
  • Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa
  • Åbo Akademin henkilöstöjohtaja Mika Wulff
  • Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila
  • Turun ammattikorkeakoulun palvelujohtaja Sami Savolainen
  • Yrkeshögskolan Novian rehtori Örjan Andersson
  • Yrkeshögskolan Novian Turun yksikön johtaja Thomas Böckelman
  • sekä korkeakoulujen opiskelijajärjestöjen edustajat.