Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.8.2016
TFT-Kick-off ICT-Cityssa.

TFT potkaistiin käyntiin – ”tiedon Tinder” tulkkaa yritysten tarpeet korkeakouluille

TFT eli Turku Future Tecnologies on siltatoimija kahdeksan korkeakoulun muodostaman verkoston ja teknologiateollisuuden välillä. TFT Kick-off -tapahtumassa 25.8. toimijat verkostoituivat, ideoivat yhteistyömalleja ja esittelivät jo saatuja tuloksia.

Aloitustapahtuma keräsi yhteen alueellisia ja kansallisia toimijoita teollisuudesta, tutkimuksesta ja koulutuksesta. Korkeakoulujen edustajien esityksissä hahmoteltiin TFT-verkoston synnyttämiä mahdollisuuksia. Keskustelujen pääteemoiksi nousivat yritysvetoisuus, poikkialainen tekeminen ja kilpailukyvyn parantaminen kaikille osapuolille.

Koulutus- ja tutkimusvastaava Tero Reunanen Turun ammattikorkeakoulusta kertoi puheenvuorossaan opetuksen liiketoiminta -mallista. Hän esitteli monia tekniikan opiskelijoiden yrityksille toteuttamia projekteja.

– Ammattikorkeakoulu ei periaatteessa tee mitään ilman yritysrajapintaa, sillä emme ole puhdas tiedeorganisaatio, hän kertoi.

– Projekteja tehdään poikkialaisesti, yrityksen intressi mielessä. Näin opiskelijat oppivat ja laajempi hyöty jakautuu alueen yrityksille, organisaatioille ja lopulta kuluttajille.

TFT:n tutkimus- ja kehityspäällikkö Karri Mikkonen kuvaili toimintamallia pilke silmäkulmassa ”tiedon Tinderiksi”. Mikkosen mukaan TFT:n on tarkoitus toimia linkkinä yritysmaailman ja korkeakouluosaamisen välillä. Verkosto on erityislaatuinen, koska sillä on valmiudet kehittää toimintamalleja ja myös tarvittaessa valmistaa prototyypit yrityksille.

Åbo Akademin tutkimuspäällikkö Tomi Nokelainen sanoi, että TFT on astunut täyttämään rakenteellista aukkoa, tulkiksi toimijoiden väliin. Hänen mielestään TFT:n rooli korostuu myös tulevaisuuden suunnannäyttäjänä, sillä se toimii pilottina mallille, jolla on kaikki mahdollisuudet vakiintua alalle.