Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.9.2016
Kädet koneella

Sairaanhoitajakoulutus siirtyi digiaikaan

Turun AMK:ssa Ruiskadulla alkoi 23.8.2016 ensimmäistä kertaa digisairaanhoitajaryhmä. Pääpainopiste ryhmän opinnoissa on, että opiskelijat tutustuvat tehostetusti hyvinvointi- ja terveysteknologiaan sekä sen hyödyntämiseen hoitotyössä.

Digisairaanhoitajaryhmällä on sama opetussuunnitelma kuin muillakin sairaanhoitajaryhmillä. Heidän opetuksessaan sisällöissä painottuu digitaalisuus ja opetusmenetelmät ovat monimuotoisia, innostavia ja aktivoivia.

–        Syksy ryhmän kanssa on alkanut rauhallisesti toisiimme tutustuen ja lämpimän, innostavan ryhmähengen luomisen merkeissä. Ryhmä koostuu innokkaista, iloisista ja motivoituneista opiskelijoista, tuutoropettaja Kirsi Siira myhäilee. 

Syyslukukauden aikana opinnoissa paneudutaan hoitotyön perusteisiin, digitaalisuuteen liittyviin käsitteisiin ja mitä digitaalisuus merkitsee hoitotyössä. Opintojen edetessä opiskelijoiden digiosaamista syvennetään eri hoitotyön osa-alueilla, toteaa koulutusvastaava Tiina Pelander.

Digisairaanhoitajaryhmässä saa tulevaisuuden tietoa

Aloittavalla ryhmällä on taustalla kokemusta muun muassa lähihoitajana ja toimistotehtävissä. Nyt on halu päästä eteenpäin ja vaihtaa uusiin työtehtäviin, saada uusi ammatti. Ryhmä kokoontui opintojensa alkuvaiheessa miettimään, miksi he halusivat mukaan juuri tähän ryhmään.

–        Opintoihin lähtiessä tavoitteena on halu kehittyä ja oppia uutta, mutta erityisesti toivomme tulevaisuuden tietoja ja taitoja.

–        Sairaanhoitajatutkinnolla on parempi mahdollisuus saada töitä, erilaisissa työtehtävissä. Myös mahdollisuudet lähteä ulkomaille työskentelemään paranevat.

Toiveena oli myös, että oppii uusia menetelmiä työhön eikä tarvitse heti lisä- tai täydennyskoulutusta digitalisaatioon.

–        Koulutuksesta on mahdollisuuksia jatkaa ylempään korkeakoulututkintoon ja saada sitä kautta vaativampia tehtäviä.

Lue lisää tulevasta Aurinkolaiva 4/2016 -numerosta.