Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 11.10.2016

Chongqingin kaupungin delegaatio vierailulla Turussa

Turun kaupunki aloittaa yhteistyön Kiinan suurimpiin kaupunkeihin kuuluvan Chongqingin kanssa, ja syyskuun lopussa kuusihenkinen delegaatio saapui vierailulle Turkuun. Kumppanuuspäällikkö Kirsti Virtanen esitteli delegaatiolle Turun AMK:ta.

Kyseessä oli mittava verkostoitumismahdollisuus, sillä Chongqingista saapunut delegaatio edustaa yli 6 miljoonan asukkaan kaupunkia. Koko Chongqingin suurkaupunkialueella asukkaita on lähes 30 miljoonaa.

Delegaatiota kiinnostivat erityisesti turkulaiset high tech -yritykset, liikenne ja logistiikka sekä ympäristönsuojeluun liittyvät asiat. Vieraille esiteltiin Turun AMK:n lisäksi muun muassa Turku Science Parkia ja Kakolan jätevesipuhdistamoa.

Delegaation johtaja, YANG TIANYI, on aiemmin toiminut yliopiston rehtorina, joten keskusteluissa nousi luontevasti esille myös koulutukseen liittyvät kysymykset ja yhteistyömahdollisuudet. Kumppanuuspäällikkö Kirsti Virtanen näkee Chongqingin kaupungin yrityksineen ja korkeakouluineen erittäin toivottuna lisänä kansainvälisiin verkostoihimme. 

Kuva: Päivi Nykänen, Turun kaupunki