Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 10.12.2018

Uusi verkkokoulutus korkeakouluopinnoista kiinnostuneille maahanmuuttajille

Maahanmuuttajille suunnattu korkeakouluopintoihin valmentava koulutus on nyt mahdollista suorittaa myös verkko-opintoina. Koulutukseen voi osallistua paikasta riippumatta. Turun ammattikorkeakoulu toteuttaa opintokokonaisuuden yhteistyössä kahdeksan muun ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutukseen voi hakea 21.12. saakka.

Koulutuksen tavoitteena on tukea niiden taitojen kehittymistä, joita opiskelija tarvitsee niin korkeakoulujen valintakokeissa kuin korkeakouluopinnoissakin.  

–  Valmentava koulutus on avannut monelle maahanmuuttajalle ovet tutkintokoulutukseen ja antanut tarvittavia eväitä paitsi opiskelijavalintaan myös opinnoissa menestymiseen, lehtori Tiina Hirard Turun ammattikorkeakoulusta toteaa. 

Vuonna 2019 käynnistyvässä verkkototeutuksessa opiskelija valitsee joko liiketalouden alan, sosiaali- ja terveysalan, tekniikan alan tai monialaisen opintopolun. Kaikissa opintopoluissa painottuvat erityisesti alakohtaiset suomen kielen opinnot, minkä lisäksi opintoihin sisältyy myös matematiikan ja englannin kielen opintoja. Lisäksi koulutuksessa kehitetään yleisiä opiskelutaitoja etenkin digitaitojen sekä suomalaisen korkeakouluopiskelun tuntemuksen osalta. 

– Verkossa opiskellaan yhdessä tekemällä, joten opiskelijan aktiivisuus ja vastuunotto omasta oppimisesta on tärkeää. Opiskeluun saa tukea opettajilta, opinto-ohjaajalta sekä tutoreilta, Hirard kuvaa. 

Valmentava koulutus toteutetaan verkossa osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Valmentavaksi valmiiksi -hanketta (2017–2019), jossa on mukana yhdeksän ammattikorkeakoulua. Valitsemastaan opintopolusta riippuen opiskelija suorittaa koulutuksen aikana opintoja vähintään viidessä eri ammattikorkeakoulussa.  

Hakuohjeet ja lisätietoja koulutuksesta: www.turkuamk.fi/valmentavakoulutus