Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.2.2019

Talven helmi on Ruishelmi

Logomossa järjestetään uusi talvifestari, Ruishelmi 8.–9.2. Kesän ilopilkku Ruisrock täyttää kohta 50 vuotta, joten jo on aikakin saada myös talveen jotain festarikansan iloksi. Turun AMK on tietenkin mukana luomassa hyvää festari-ilmapiiriä.

Turun AMK:n opiskelijat ovat nyt mukana rakentamassa Logomoon sijoittuvaa uutta talvifestivaalia Ruishelmeä. Mukaan ohjelmistoon on saatu Turun alueella tunnettu tanssi-opetuksen uudistaja, Taideakatemian tanssinopiskelija Evgeny Kostyukov. Hän esittää futuristista tanssi-improvisaatiota Ruishelmen Visio-tilassa.

Ruishelmessä toteutetaan neljä opiskelijaprojektia: 1. Rakentaminen, 2. Visuaalinen tilasuunnittelu, 3. Dokumentointi ja 4. Kävijätutkimus. Mukana on rakennusinsinööri-, rakennusmestari-, muotoilija-, medianomi- ja tradenomiopiskelijoita. 

Ruishelmi tuo Turkuun kotimaisia huippuartisteja, nousevia nimiä ja kiinnostavia taiteilijoita. Historiallinen, ensimmäistä kertaa nyt järjestettävä talvitapahtuma käynnistää Ruisrockin ja kesän upeimman viikonlopun odottelun – ja antaa samalla opiskelijoille mahdollisuuden kerätä opintopisteitä aivan ainutlaatuisessa ympäristössä työskennellen.

Yhteistyössä Ruisrock ja Turun AMK

Turun ammattikorkeakoulu on tehnyt Ruisrockin kanssa yhteistyötä jo vuosia. Yhteistyön tavoitteena on ollut tarjota opiskelijoille mielenkiintoisia mahdollisuuksia projektiopintojen, harjoittelun tai opinnäytetöiden tekemiseen festivaaliympäristössä.

Samalla Turun AMK:n festarinäkyminen on toiminut mainiona brändinrakennuksen välineenä. Festareilla tulee myös aina aidosti esille AMK:n monipuoliset opiskelumahdollisuudet. Ideoitaan saa toteuttaa, eikä villeimpiäkään ajatuksia heti torpata.

– Minusta on hienoa, että opiskelijamme ovat jo vuosia olleet mukana nimenomaan Ruisrockin ympäristöohjelmassa, sanoo Turun AMK:n Brand Manager Mari Hartemo. Monivuotisen yhteistyön perusteella voin sanoa, että Ruisrockin ja Turun AMK:n arvot kohtaavat ja se näkyy hienosti lopputuloksessa.

Ympäristöohjelman kautta on festareilla nostettu esiin kiertotalouteen, kestävään kehitykseen ja muihin ympäristöasioihin liittyviä teemoja:

#Rockhuussi  (kehitysmaiden saniteettiolosuhteet)
#Ruissifillari   (sähköntuotanto)
#RuisH2Ock  (merien saastuminen).

Ympäristöprojektien lisäksi kulttuurialan opiskelijat ovat osallistuneet festareille muun muassa installaatioilla, teatterihahmoilla ja sirkusesityksillä. Mediaopiskelijat ovat vuorostaan olleet mukana kuvauksissa ja liiketalousosaajat ovat tehneet kävijätutkimuksia.

Turun AMK:lla on ollut festareilla oma teltta, jossa moni kävijä on nähnyt, miten Turun AMK:ssa opiskellaan käytännössä, teoriaa ja käytäntöä yhdistäen.