Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.2.2019

Turun AMK tiivistää yhteistyötä Turun Yrittäjien kanssa

Tuoreen Pk-yritysbarometrin mukaan noin joka toinen yritys pyrkii uusiutumaan kouluttamalla henkilöstöä. Yli puolet yrityksistä kokee osaavan työvoiman puutteen rajoittavan kasvua. Muun muassa tähän vastaten Turun ammattikorkeakoulu ja Turun Yrittäjät ovat käynnistäneet hankkeen, jolla tavoitellaan yhä tiiviimpää yhteistyötä.

Yhteistyön muotoina ovat muun muassa mentorointi, yritysvierailut, ideakilpailut ja verkostoitumistapahtumat.

– Turun Yrittäjät on tehnyt pitkään yhteistyötä Turun AMK:n kanssa. Siten tämä Turun Yrittäjien Säätiön osittain rahoittama hanke istuu hyvin tavoitteisiimme. Olemme sitoutuneet toimimaan tässä kanavana yritysten suuntaan. Kiivaasti kehittyvässä työelämässä on tärkeää, että opiskelijat pääsevät oppimaan konkreettisesti yrityksissä, toteaa Turun Yrittäjien puheenjohtaja Jari Rastas.

Turun ammattikorkeakoulu ja Turun Yrittäjien Säätiö edistävät hankkeella turkulaista yrittäjyyttä ja kehittävät yrittäjyyskoulutusta.

Hankkeessa järjestetään myös ammattikorkeakoulun opetushenkilöstölle ja sidosryhmille yhteisiä tilaisuuksia, joissa yritykset kertovat näkemyksistään koulutuksesta ja yrittäjyydestä.

– Yksi keskeisiä tavoitteita on mahdollistaa opetushenkilöstön perehtyminen pk-yritysten toimintaan ja siten oppia ymmärtämään yrittäjän arkea ja tarpeita, Rastas sanoo.

Pk-yritysbarometri 1/2019