Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.2.2019

Äiti ja isä osaa! – tukea perhevapaalta työelämään siirtymiseen

DUUNI auttaa nuorta äitiä tai isää hyödyntämään vanhemmuuden taitoja, kun on aika pa-lata perhevapailta työelämään tai opiskelemaan. Hankkeessa tarjotaan maksutonta ryhmä-toimintaa ja ohjausta oman tulevaisuuden suunnittelun tueksi.

DUUNI-hanketta koordinoi Turun ammattikorkeakoulu ja siinä ovat Turun seudulta mukana myös Kirjan talo sekä Lounais-Suomen liikunta ja urheilu ry. LiikU. Lisäksi hankkeessa ovat mukana Helsingistä Caritas, Lahdesta LAMK sekä Rovaniemeltä Lapin yliopisto. Hanke on EU:n sosiaalirahaston rahoittama.

Toimintaa nuorille äideille ja isille

DUUNI-hankkeen tavoitteena on tukea nuorten (16–29-v.) äitien ja isien siirtymistä perhevapailta työelämään tai opiskelemaan. Vanhemmuus tuottaa taitoja, joille on käyttöä myös työelämässä ja opinnoissa. DUUNIssa järjestetään osallistujille ryhmätoimintaa sekä yksilöohjausta, jossa osallistujat saavat tukea vanhemmuuden taitojen tunnistamiseen ja niiden hyödyntämiseen työelämävalmiuksina.

– Ryhmissä käytetään erilaisia taidelähtöisiä ja liikunnallisia menetelmiä vanhemmuuden taitojen tunnistamisen apuna, kertoo hankkeen projektipäällikkö Susanna Virta.

DUUNIn toiminta Turun seudulla

Turun alueella ryhmätoimintaa vetävät LiikUn liikunnanohjaaja Anna Blomroos sekä Kirjan talon sanataiteilija Veera Vähämaa. Annan vetämä liikunnallinen ryhmä on aloittanut Raision perhekeskus Satelliitissa 8.2. Veeran vetämä taidelähtöisiä menetelmiä hyödyntävä ryhmä aloittaa Turun Tyttöjen talolla 25.2. Molempiin ryhmiin mahtuu vielä osallistujia. Ryhmänohjaajat esittelevät DUUNIn toimintaa Myllyn perheliikuntapäivässä ke 20.2. klo 12-18.