Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.4.2019

Yhdessä olemme enemmän!

NIKO-projektin, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistyönä tuotettu Verkostoitumisesta seitittymiseen – kohtaamisia nuorten arjessa -julkaisu on valmistunut.

Minna Salakarin, Raija Nurmisen ja Aleksi Rajamäen toimittamassa artikkelikokoelmassa terveydenedistämisen käsitettä lähestytään moniammatillisen asiantuntijajoukon voimin.

Nuorten terveydenedistämisen keskiössä verkostot ja kohtaaminen

Julkaisun punaisena lankana on yhteistyö: verkostojen ylläpitäminen on nuorten terveydenedistämistyön yhteinen lähtökohta. Nuorten terveydenedistäminen on monitahoista yhteistyötä, joka perustuu siihen, että nuoret tarvitsevat tukea. Olennaista on, että nuoret osallistetaan, ja ennaltaehkäisevä työ jalkautetaan nuorille tyypillisiin toimintaympäristöihin.

Uutuusteoksessa avataan NIKO-projektissa havaittuja oivalluksia ennaltaehkäisevän työn hyödynnettäviksi. Projektitoiminta kuvataan perinteistä verkostoitumista tiiviimmäksi työtavaksi: NIKOsta on tullut nopeasti tunnettu ja laajasti nuorten arkeen ulottuva alueellinen toimija.

Toimintatapa on ollut mielenkiintoinen, houkutteleva ja innostava – seittimäinen. Toiminnan, ja siten myös julkaisun, keskiössä onkin nuorten kohtaaminen. Nähdyksi tuleminen on perustarve, normaalin kehityksen ja selviytymisen edellytys. Siinä monilla toimijoilla on oma mahdollisuutensa olla tukemassa nuoren hyvinvointia.

Tutustu julkaisuun: Verkostoitumisesta seitittymiseen – kohtaamisia nuorten arjessa

Aiheesta kuulet lisää  Sun valinta! Terveyden edistäminen nuorten arjessa -seminaarissa