Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 3.5.2019

Eveliina Kytömäki Turun AMK:n Taideakatemian uusi pianonsoiton lehtori

Turun AMK:n Taideakatemian uudeksi pianonsoitonlehtoriksi valittiin musiikin maisteri Eveliina Kytömäki.

– On erittäin inspiroivaa olla osa perinteikästä ja vahvaa turkulaista pianokoulutusta, kertoo Kytömäki.

– Tulevaisuuden pianistien ja pianopedagogien eli nykyisten opiskelijoittemme täytyy pärjätäkseen olla taiteellisesti kiinnostavia ja taidoiltaan monipuolisia. Olen täysillä mukana kehittämässä musiikkipedagogien koulutusta vastaamaan mahdollisimman hyvin työelämän vaatimuksia, Kytömäki jatkaa.

Kytömäellä on laaja kokemus sekä opettajana että taiteilijana. Kytömäki työskentelee tällä hetkellä Turun konservatorion pianonsoiton lehtorina. Hän on opettanut Taideakatemian ja Turun konservatorion lisäksi mm. Sibelius-Akatemiassa fortepianonsoittoa ja konsertoinut monipuolisesti niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Turun AMK:n Taideakatemian pianonsoiton yliopettaja Jukka Juvonen on hyvin ilahtunut Kytömäen valinnasta.

–  Eveliinan dynaaminen ja luova persoona, hänen musiikin esityskäytäntöjen, kosketinsoittimien ja lied-pianismin laaja-alainen asiantuntemuksensa sekä pitkään ja monipuoliseen kokemukseen perustuva menestyksellinen pedagoginen toimintansa kaikilla koulutusasteilla ovat raikas lisä Taideakatemian korkeatasoiseen opetustoimintaan, Juvonen kuvailee tulevaa kollegaansa.

–  Opiskelijoille Eveliinan mukanaolo avaa väylää monipuolisen, korkealuokkaisen ja nykyaikaisen musiikkipedagogin ammattitaidon saavuttamiseen, sanoo Juvonen

–  Eveliina on poikkeuksellisen monipuolinen pianisti ja pianopedagogi. Taideakatemialaisille hän on jonkin verran tullut tutuksi sivutoimisena opettajana toimiessaan ja odotamme innokkaasti, että hän pääsee päätoimisena lehtorina mukaan joukkoomme, esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkö Eero Linjama jatkaa yhtä innostuneena.

Kuvassa Eveliina Kytömäki Kuvaaja: Tuomas Kourula