Sivu päivitetty 26.6.2019

Highway 2 Code -ohjelmointikoulutus kiinnosti ympäri maata

Kuuden ammattikorkeakoulun yhteistyönä järjestetty Highway 2 Code -koulutus kiinnosti ohjelmistokehittämisen alalle pyrkiviä ympäri maata. Koulutukseen pyrki yhteensä lähes 350 opiskelijaa ympäri Suomea. Koulutukseen haettiin myös esimerkiksi Afrikasta ja Manner-Euroopasta.

Ohjelmistoalan osaajan 40 opintopisteen opintoihin pystyi hakeutumaan haluamaansa ammattikorkeakouluun. Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutuksessa pelikehittämisen ja web-sovellusten opintoja. Turussa opintoihin valittiin yhteensä 15 opiskelijaa.

– Highway to Code -tyylinen koulutus on selvästi haluttu tapa opiskella, kun alanvaihtajat ja työttömät pyrkivät ohjelmistoalan töihin. Lisäksi hakijoiden profiileista selviää, että hankkeen kohderyhmänä olleet naiset ja maahanmuuttajat on tavoitettu hyvin. Voidaankin odottaa, että ohjelmistokehittämisen ala saa näiden koulutettavien valmistuttua paljon kaivattua monikulttuurillisuutta ja uutta näkemystä, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jari Isohanni Centria-ammattikorkeakoulusta.

Seuraava koulutus 2020 – haku syksyllä

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Highway 2 Code -koulutusta koordinoi Centria ammattikorkeakoulu. Hankkeessa ovat mukana Turun, Kajaanin, Oulun, Vaasan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulut.

Koulutus käynnistyy syyskuussa, ja se on opiskelijalle maksuton. Valituille opiskelijoille on ilmoitettu valinnoista ennen juhannusta. Koulutus toteutetaan seuraavan kerran vuoden 2020 alusta alkaen. Haku aukeaa loppusyksystä. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan koulutuksen sivulla: www.turkuamk.fi/h2c