Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.8.2019

Opiskelijan syksy alkaa Study in Turku -messuilla 29.8.

Study in Turku -messut toivottavat opiskelijat Turkuun ja uuteen lukuvuoteen jo 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi messut kokoavat yhteen yli 80 näytteilleasettajaa, yllätysesityksiä ja parhaat tärpit lukuvuoteen.

Turun alueen korkeakouluissa aloittaa syksyllä yli 5000 uutta opiskelijaa. Uusien opiskelijoiden tulo käynnistää uuden akateemisen vuoden, ja messuilla annetaan uusille opiskelijoille vinkkejä uudenlaiseen arkeen. Kaikille avoimet messut esittelevät alueen yhdistyksiä, yrityksiä ja Turun kaupungin palveluita opiskelijoille. Uudet harrastukset ja tutut palvelut helpottavat asettumista uuteen kotikaupunkiin. Opiskelijamessut järjestetään torstaina 29.8. kello 10–16 ICT-Cityssä, Joukahaisenkatu 3.

Opiskelijoille esittäytyy messuilla yli 80 näytteilleasettajaa. Juhlavuoden kunniaksi lavalla esiintyy monien opiskelijayhdistysten ohella Turun Rock Academyn New Fashioned -yhtye. Lavan ottavat haltuun myös Teatteri Kollektiivin esityksiä ja paikallinen opiskelijaradio Turun Wappuradio.

Messuilla tehdään opiskelija-arkea sujuvammaksi Turun kaupungin palveluiden esittäytyessä yhteisellä pisteellä opiskelijoille. Opiskelijoilla on mahdollista hankkia itselleen Föli-kortti Fölin liikkuvalta myyntipisteeltä ja tutustua Föli-fillarien toimintaan. Esillä ovat erityisesti kaupungin monipuoliset opiskelijaedut. Turussa opiskelija pääsee opiskelijakorttia näyttämällä esimerkiksi museoihin ja Turun Kaupunginteatterin esityksiin edulliseen hintaan.

Messut on suunnattu erityisesti aloittaville opiskelijoille sekä kansainvälisille opiskelijoille. Tapahtumassa vierailee vuosittain lähes 3 000 kävijää, ja yhteensä alueen korkeakouluissa on yli 40 000 opiskelijaa. Messuista alkaa opiskelijan ja kaupungin yhteinen tie, sillä Turun alueen yritykset rekrytoivat mielellään harjoittelijoita ja työntekijöitä turkulaisista korkeakouluista.

Tapahtuma on osa Opiskelijakaupunki Turku -yhteistyötä, jota Turussa on tehty pitkään kaupungin, korkeakoulujen, opiskelijajärjestöjen ja elinkeinoelämän yhteisvoimin. Tavoitteena on Suomen paras opiskelijakaupunki, jossa opiskelijat voivat hyvin ja johon jäädään asumaan ja töihin myös valmistumisen jälkeen.

Teksti ja kuva: Opiskelijakaupunki Turku
 

Lue lisää: