Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.9.2019

Kulttuurialan Master School -opiskelijat seilasivat digitarinoin kohti uutta

Master School -opinnot Turun ammattikorkeakoulussa alkoivat syyskuun 2. päivänä kokoontumisella Joukahaisenkadun Alpha-auditorioon. Salissa oli hyvää kohinaa; aloituksessa tarjoiltu kahvi sai ihmiset virittämään vierustovereiden kanssa keskustelua.

"Aloituksessa oli interaktiivinen osio, jossa me opiskelijat vastasimme Turun murteella tehtyyn kyselyyn. Kyselyn vastaukset heijastettiin reaaliajassa auditorion seinään. Tuloksista kävi ilmi, että opiskelijoidemme ikähaarukka jakautui 25–60-vuotiaiden välille. Suurin ryhmä oli 30–40-vuotiaat."

"Ensimmäisen lähiopetusjakson aikana on käynyt selväksi, että opiskelu tapahtuu lähiopetusajaksojen ohessa paljolti verkossa ja vertaisten tuella."    

Näin kertoo kulttuurin sekatyöläinen, medianomi ja YAMK- eli Master School -opiskelija Ruut Luoto uusien opintojen aloitustapaamisesta. 

Taiteen uudet kontekstit- ja Media- ja kultuuriyrittäjyys -opiskelijat siiryivät auditoriosta ryhmäytymään ja starttaamaan opinnot Seilin saareen, jossa he työstivät digitarinaa omasta urastaan. 

"Useassa digitarinassa pystyi näkemään lukuisia suuren luokan projekteja, joissa kukin opiskelija oli ollut mukana. Ihmisten parissa tehty taiteellinen työ on merkityksellistä, mitä on varsin haasteellista mitata. Siksi digitarinoiden koottu esittäminen Seilin toisen orientointipäivän loppupuolella oli sekä henkilökohtainen oman uran dokumentaatio että laadullinen tutkimus omasta työpanoksesta ja mahdollisesta onnellisuuden lisäämisestä, projekteissa mukana olleiden ihmisten taiteellisen työn kehityksestä, poliittisesta kannanotosta sekä eritasoisista muutoksista erilaisissa esitystiloissa."

Lue koko teksti Talk Taide-lehdestä!