Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.9.2019

ERallycross-autoprojekti rullaa eteenpäin

Turun ammattikorkeakoulun eRallycross auto esillä Alihankintamessuilla Tampereella.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 24.–26.9.2019 järjestettyjen Alihankintamessujen tarkoituksena on esitellä teollisuuden uusimpia oivalluksia ja innovaatioita. Turun ammattikorkeakoulun eRallycross-auto oli messuilla esillä SSAB:n osastolla.

SSAB on sponsoroinut autoon erilaisia suurlujuusteräksiä, kuten esimerkiksi Docol-putkea apurunkoihin ja lujaa HX500LAD-teräslevyä korin vahvistamiseen. Pääosin vastaanotto messuilla oli positiivisen kiinnostunut, vaikka sähköauton käyttöä autourheilussa vielä vierastettiin.

– Saimme myös muutamia uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita projektiin, kertoo projektissa mukana oleva konetekniikan insinööriopiskelija Jyri Kuitunen.

Turun ammattikorkeakoulun eRallycross on projekti, jossa rakennetaan sähkönen rallycross-auto yhteistyössä eri yritysten kanssa. Lisäksi projektin tavotteena on kartuttaa kokemusta opiskelijoille ja opettajille suuremman projektin toteuttamisesta.

Auto alkaa olla ulkopuolisesti lähes valmis, pieniä muokkauksia ulkonäköön saatetaan vielä tehdä. Tällä hetkellä rakentaminen odottelee akkuja, jonka jälkeen päästään auton voimalinjan kimppuun ja saadaan renkaat pyörimään sähkön voimalla.

– Tällä hetkellä auto on niin sanotusti rullaava, eli alusta on valmis. Tuntuu ainakin, että rakentamisessa aletaan olla viimeinkin loppusuoralla, Kuitunen iloitsee.