Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.11.2019

Korkeakoululaisille avattiin Loimaalla etätyöpiste Hubi

Loimaan kaupunki vuokrasi Novidan ammattiopistolta tilat etäopiskelua ja -työntekoa varten. Tilat kunnostettiin ja Hubi Loimaan avajaisia juhlittiin lokakuun viimeisenä päivänä. Korkeakouluopiskelijoilla on mahdollisuus käyttää nyt tiloja.

Avajaistilaisuudessa tuotiin esille etätyöpisteen mahdollisuuksia. Matti Tunkkari Loimaan kaupungilta toivoi, että tilat löytävät opiskelijat ja muualla työskentelevät työntekijät. Jouko Tevasaari Novidalta, Vesa Taatila Turun AMK:sta, Jari Suvila Satakunnan ammattikorkeakoulusta (SAMK), Niina Nurmi Loimaan kauppakamariosastolta sekä Ari Hietala Novidalta pohtivat etätyöpisteen mahdollisuuksia.

Tilassa voi opiskella, tehdä töitä ja verkostoitua

Loimaalla on ollut tarvetta yhteisöllisen tilan saamiseen jo jonkin aikaa. Käyttäjiksi opiskelijoiden lisäksi toivotaan muun muassa yrittäjiä.

– Toisen asteen opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä korkeakouluopintoja omien opintojensa ohessa ja saada väylä auki korkeakouluopinnoille, Tevasaari pohti.

Muun muassa Turun AMK tarjoaa toisen asteen opiskelijoille suunnattuja opintoja, joissa lukiolaiset ja ammattikoululaiset pääsevät tutustumaan itseään kiinnostavaan alaan.

– AMK:ssa on myös verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia, joissa etätyöpistettä voidaan hyödyntää, Taatila kertoi Turun AMK:n yhteistyömahdollisuuksista.

Suvila totesi SAMK:ssa olevan saman tilanteen, sillä etenkin Huittisissa on paljon verkko-opintoja. Nurmi painotti yritysten tarvetta yhteisölliseen tilaan, jota myös opiskelijat voivat hyödyntää verkostoitumisessa.

– Paras yhdistelmä opintoja syntyisi triplamenetelmällä, jossa opiskelija suorittaisi kaksoistutkinnon eli ammatillisten ja lukio-opintojen lisäksi korkeakouluopintoja. Tällöin hänelle avautuisi suoraan väylä korkeakouluun ammatillisten opintojen päätyttyä, Hietala totesi.

Tilaisuudessa paljastettiin myös kuntouttavan työtoiminnan taideryhmän tekemät tilataideteokset.

Hubi Loimaa

Hubin käyttö on ilmaista. Tilat ovat kahdessa osassa, toinen tila on vapaamuotoinen tila ja toinen enemmän luokkamuotoinen tila. Siinä voi pitää kokouksia tai koulutuksia.

Myllykyläntien tiloihin päästäkseen pitää vain pyytää poletti, jolla tiloihin pääsee. Etätyöpiste Hubi löytyy Novidan Myllykyläntien yksiköstä. Mikäli kiinnostaa etätyöskentely tai -opiskelu, ota yhteyttä Ari Hietalaan, ari.hietala@novida.fi.