Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.10.2014

Ennätysmäärä järjestöjä esittäytyy Turussa AMK-opiskelijoille

Turun AMK:n kolmas Järjestöextreme 23.10.2014 kerää mukaan ennätykselliset 51 järjestöä ja muuta toimijaa esittäytymään opiskelijoille lähes 100 hengen voimin.

Kerta kerralta kasvanut Järjestöextreme on tarkoitettu Turun ammattikorkeakoulun noin 350 sote-alan opiskelijalle ja opettajalle.
 
Järjestöt tarjoavat opiskelijoille mm. mahdollisuuksia tutustua tulevien asiakkaidensa arkeen mm. juomalla kahvit näkövammaisten Pimé Caféssa, liikkumalla pyörätuolilla, kommunikoimalla kuuron kanssa ja kohtaamalla eri vamma- ja sairausryhmien edustajia. Klo 9.00 omaa arkeaan peliriippuvaisen läheisenä sekä lukivaikeuksien ja syömishäiriön kanssa avaavat kokemusasian-tuntijat Tarja Nordback, Kaisa Suovanen ja Pilvi Poutanen.
 
Sosiaali- ja terveysjärjestöt tarjoavat opiskelijoille kokemusasiantuntemuksen lisäksi mm. tie-toa alan ammatillisesta osaamisesta ja vapaaehtoistoiminnasta. Lisäksi järjestöissä on tarjolla harjoittelupaikkoja.
 
Järjestöextremen teemana on Elämän ilo – välittäminen ratkaisee.
 
-    Ihmisiä ei tulisi lähestyä pelkästään toiminnallisten rajoitteiden näkökulmasta, vaan so-siaali- ja terveyspalveluissa tulee vahvistaa sitä, mikä ihmiselle antaa voimaa ja iloa. Jär-jestöjen ammatillisella ja kokemusosaamisella on merkittävä rooli, kertoo yksi tapah-tuman järjestäjistä, erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi sosiaali- ja terveysalan katto-järjestöstä SOSTEsta.

-    Tilaisuus antaa opiskelijoille mahdollisuuden kohdata ihmisiä, joiden arjessa selviytyminen on erilaista kuin monella muulla. Esimerkiksi kokemuspuheenvuorot kertovat omakohtaisia kokemuksia vamman tai muun haasteen kanssa selviytymisestä, toteaa koulutuspäällikkö Meeri Rusi Turun ammattikorkeakoulusta.
 
Tapahtuman toteuttavat alueen sosiaali- ja terveysalan järjestöt, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry ja Turun ammattikorkeakoulu. Tapahtuman järjestelyt ovat osa opinnoissaan pidemmällä olevien oppimiskokemusta.