Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.4.2015

Turku Game Day ja Pelitutkimuksen päivät 22.–23.4.

Pelialan osaajia kokoontuu Turkuun ensi viikon keskiviikkona ja torstaina, kun tapahtuma starttaa Turku Science Park ICT-Cityssä.

Keskiviikkona ohjelmassa on muun muassa työpajoja ja esityksiä Epic Gamesilta ja Microsoftilta. Torstaina aamupäivä on varattu pelitutkimukselle ja iltapäivällä kuullaan esimerkiksi Fingersoftin toimitusjohtajan Teemu Närhen puhe.

Peliyritysten määrä kasvussa

Turkulaisten peliyritysten määrä on lähes kolminkertaistunut kahdessa vuodessa. Vuoden 2013 alussa turkulaisia peliyrityksiä oli 10, viime vuoden lopulla jo 27. Varsinais-Suomessa pelialan kasvua on tuettu parin viime vuoden aikana kahdella hankkeella. Niiden aikana on saavutettu merkittäviä kasvulukuja.

Esimerkiksi Pelinrakentaja-hankkeessa on luotu Turkuun aktiivista pelialan keskittymää, jota on parin vuoden ajan markkinoitu GameTurku-nimellä kansallisilla ja kansainvälisillä areenoilla.

– Kutsuimme hankkeen aikana myös useita pelialan kansainvälisiä toimijoita tutustumaan turkulaiseen pelialaan. Esimerkiksi amerikkalaisen Epic Gamesin ja valkovenäläisen Wargaming.net -yhtiön edustajat ovat vierailleet täällä, kertoo Pelinrakentaja-hankkeen vetäjä Patrik Uhinki.

GameTurku on tiiviissä yhteistyössä Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön tukeman Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston yhteisen Turku Game Labin kanssa.

Lisätietoja:

Patrik Uhinki 
Turku Science Park Oy
puh. 040 557 7251