Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.3.2014

Toimivat projektit - yritysten elinehto

Project Management (PM) Club Turku keräsi väkeä ICT-taloon. Vuoden 2014 ensimmäisessä tilaisuudessa noin 20 projektiammattilaista kokoontui keskustelemaan mm. aiheesta "Mistä tietää, että hanke epäonnistuu? Sen kick off on pidetty”.

PM Club Turun toiminta käyntiin

 

 

Nykypäivänä miltei kaikkien yrityksien peruselinehtona ovat hyvin toimivat projektit. Projekteista ja niiden läpiviennistä voidaan kuitenkin aina oppia lisää, ja projektiosaamista alueella haluaa parantaa Project Management (PM) Club Turku.  PM Club Turku perustettiin loppuvuonna 2013 Turun ICT-talolla ja vuoden 2014 ensimmäinen kokoontuminen oli  22.1. samassa paikassa. Tilaisuuteen saapui yhteensä noin 20 projektiammattilaista  kuulemaan ja keskustelemaan kahden kokeneen ketterien projektimenetelmien soveltajan ajatuksista.

Kirsi Korhonen NSN:ltä (Nokia Solutions & Networks) puhui aiheesta ” Sujuvasti Agileen? Oppeja matkan varrelta”. Tapio Järvenpää puolestaan pohti, että ”Mistä tietää, että hanke epäonnistuu? Sen kick off on pidetty”.

PM Clubin toiminta on suunniteltu ensisijaisesti kaikille Turun ja sen ympäristön projektitoiminnan ammattilaisille ja johdolle, mutta myös kaikille muille asiasta kiinnostuneille. Myös Turun AMK:ssa koulutetaan projektiosaajia ja tehdään kehitystyötä projektitoimintaan liittyen. Yhteistyötä tehden kaikki alueella toimivat tahot hyötyvät, ja mikä parasta, projektiosaaminen kasvaa.

Projektitoiminnan arvostuksen nostoa ja apua projektiliiketoiminnan kehittymiseen                       

Projektialan osaamista löytyy niin pienistä yrityksistä kuin suurista kansainvälisistäkin yrityksistä. Mutta aina voidaan oppia lisää, ja PM Club Turku haluaa parantaa projektiosaamista alueella. Yhdistyksen toiminta palvelee kaikkien alueen projektiammattilaisten tarpeita.

Tavoitteena onkin kehittää myös projektitoiminnan arvostusta ja osaamista Varsinais-Suomessa sekä edesauttaa projektiliiketoiminnan kehittymistä alueen yrityksissä ja yhteisöissä. Tähän pyritään alustuksia ja keskustelutilaisuuksia järjestämällä. Lisäksi työskentelyvaihtoehtoina ovat esimerkiksi erilaiset workshopit, teemapäivät, yritys- ja organisaatiovierailut sekä sertifioitumisen tukeminen.

– PM Club Turku järjestää  vuoden 2014 aikana neljä tilaisuutta, joiden sisältö räätälöidään PM Club Turun toimintaan osallistuvien henkilöiden ja organisaatioiden tarpeiden ja kiinnostuksen mukaisesti, kertoo PM Club Turun vetäjä ja projektipäällikkö Jukka Viitanen Pasaati Oy:stä.

– Nyt tammikuussa pidetyn tilaisuuden teemana oli ketterät projektinjohtamisen menetelmät, jatkaa Viitanen edelleen.

Tarkoituksena on, että pidettävissä tilaisuuksissa voidaan jakaa mielipiteitä ja kokemuksia sekä oppia ja keskustella projektitoiminnasta, verkostoitumista unohtamatta. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan tapahtumiin.

– Turun AMK kehittää ja kouluttaa paikallisia projektiosaajia toteuttamalla esim. IPMA-sertifiointiin tähtäävää projektiosaajavalmennusta. Kurssitarjonnassa sekä talon sisällä että täydennyskoulutuspuolella on myös ketteriä projektinhallintamenetelmiä kuten Scrum. Lisäksi suuri osa esimerkiksi Turun AMK:n YAMK-opinnäytetöistä käsittelee organisaatioiden projektitoiminnan kehittämistä, miettii projektijohtamisen yliopettaja Osmo Eerola Turun AMK:sta.

Tällä hetkellä projektiyhdistyksellä on noin 250 jäsentä Turun seudulla. Paikallistoiminta Turussa on alueen projektitoiminnan kehittämisen ja toimijoiden verkostoitumisen kannalta tärkeää, ja hyötyjinä ovat varmasti kaikki toimintaan osallistuvat henkilöt ja organisaatiot.

Projektiyhdistys ry aloitti paikallistoiminnan Turussa yhteistyössä Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys (VSTKY) ry:n ja Pasaati Oy:n kanssa.