Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.9.2018

Yritysyhteistyön avulla uusia mahdollisuuksia YAMK-koulutukseen

Turun ammattikorkeakoulussa ylemmän AMK-tutkinnon voi suorittaa osittain tutkimusryhmien yritysprojekteissa työskentelemällä. Se tarjoaa vaihtoehtoisen tavan räätälöidä YAMK-koulutusta vastaamaan opiskelijoiden ja yritysten tarpeita.

Mukaan yhteistyöhön Turun ammattikorkeakoulun kanssa lähti video- ja laajakaistateknologioita ja niihin liittyviä palveluita kehittävä ja tarjoava Teleste Oyj, jonka tarpeena oli esimerkiksi kehittää tuotteiden ja palveluiden valmistusprosessia nopeammaksi. Telestellä työskenteli valmiiksi jo paljon Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneita insinöörejä, joilla oli koulutukseen kiinnostusta.

– Olemme raapaisseet vasta pintaa, mitä tulee esimerkiksi automaatioon ja konenäköön. Tulevaisuudessa tilanne voi olla erilainen, ja silloin asioita helpottaa, kun meillä on valmiiksi talossa ihmisiä, joilla on asiantuntemusta ja näkemystä näihin asioihin, kertoo yrityksen tuotekehityspäällikkö Toni Rumpunen.

Seitsemän hengen vahvuiselta opiskelijaryhmältä puuttuu muutaman kurssin lisäksi vielä opinnäytetyöt, joita he alkavat valmistella syksyn aikana. Opinnäytetyön osuus 60 pisteen laajuisesta tekniikan YAMK-tutkinnosta on puolet.

– Meidän on tarkoitus opinnäytetöissä analysoida tiettyä osaa tuotteen valmistusvaiheesta, ja kyetä minimoimaan se aika mitä siihen käytetään. Meitä on kolme lähdössä tähän projektiin mukaan, ja jaamme jokaiselle vastuualueet, sanoo opiskelija Jukka Saarenlaita.

Tutkinnon suorittaminen töiden ohella vaatii motivaatiota, sopivan elämäntilanteen ja perheen tuen. Lähipäivät ovat tälle ryhmälle työaikaa, mutta tekemistä on jäänyt myös viikonlopuille. Kaikki osapuolet ovat olleet koulutukseen ja sen järjestelyihin erittäin tyytyväisiä.

– Olemme tarjonneet yhteistyönä yrityksen tarpeita mukailevaa koulutusta motivoituneille ja innokkaille työntekijöille. Voisin kuvitella, että muissakin yrityksissä olisi tarvetta ja kysyntää, summaa Rumpunen.

telestehyvä.jpg
Tuotekehityspäällikkö Toni Rumpunen sekä YAMK-opiskelijat Jukka Saarenlaita ja Heikki Heimonen.