Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.8.2014
International Summer School 2014

Turun AMK:n kansainvälisessä kesäkoulussa osallistujia 13 maasta

Turun AMK:ssa on parhaillaan käynnissä kahden viikon pituinen TUAS International Summer School. Vierailijoita on tänä vuonna tullut Suomen Turkuun ympäri maailmaa. Alueemme vetovoima on hyvä; pohjoinen sijainti ja suomalainen koulutus kiinnostaa.

Ulkomaalaisia opiskelijoita tuli Turun AMK:in tähän kansainväliseen koulutusjaksoon kaikkiaan 30 ja he vievät tämän viikon jälkeen mukanaan Suomi-tietoutta maapallon monelle eri puolelle. Opiskelijoiden kotimaita ovat Kanada, USA, Kiina, Japani, Korea, Intia, Iran, Pakistan, Venäjä, Turkki, Italia, Saksa ja Alankomaat.

Kesäkouluun osallistuu myös noin 50 Turun AMK:n kirjoilla olevaa omaa opiskelijaa, jotka saavat näin heti syksyn aluksi kansainvälisen näkökulman opiskeluunsa.Opintojaksoja on käynnissä neljä, ja ne päättyvät tämän viikon perjantaina 22.8.

Tasokkaan koulutuksen lisäksi osallistujat saavat nauttia monipuolisesta vapaa-ajanohjelmasta ja Turun eksoottisesta elokuun säästä.

Moniammatillista ja kansainvälistä

Eräs kiinnostavista opintojaksoista on “Mental health, crises and recovery”. Mielenterveysalan koulutusta järjestävä yliopettaja, FT Heikki Ellilä on mielissään siitä, että hänen kurssinsa elää ja ylittää koulutusrajoja. Hän kertoo toteuttavansa opetuksen ryhmää kuunnellen, ja tälläkin kertaa mukaan on saatu moniammatillinen joukko mielenkiintoisia, kokeneitakin alan ihmisiä.

– Ryhmässä on muun muassa eräs, joka on työskennellyt hollantilaisessa nuorisovankilassa ja iranilainen kardiologi, joka opiskelee Kanadassa ja on työskennellyt WHO:n kautta monilla kriisialueilla. Kuusi saksalaista opiskelijaa tuo alan koulutustietoja Münchenistä ja lisäksi meillä on mukana mm. suomalaisia fysioterapeutteja ja sairaanhoitajia. Opimme toisiltamme. Minun lisäkseni opetustehtävissä on Turun mielenterveysyhdistys ITU r.y:n asiantuntija ja teemme vielä tällä viikolla vierailun heidän tiloihinsa, kertoo Ellilä.

– Osallistujat ovat eri-ikäisiä, todellakin eri puolilta maailmaa ja heillä on mielenkiintoisia taustoja, vahvistaa myös International Summer School:sta vastaava projektipäällikkö Elia Elenius.

– On hienoa olla järjestämässä tällaista koulutusta, jossa promotaan positiivista alue-kuvaa. Ja kuka tietää mitä mahdollisuuksia tulevaisuus tuo tullessaan, kun opiskelijat verkostoituvat keskenään vaikkapa liiketalouden opintojaksoilla, sanoo Elia Elenius.

Vauhtia vapaa-aikaan

Vapaa-ajan ohjelmassa Turku on myös näyttänyt parastaan. Kesän rentous on vielä kaupungissa ja ihmiset juttelevat vapaammin tuntemattomillekin.

Vapaa-ajan ohjelmaa on ollut järjestämässä Joonas Niemi Turun ammattikorkeakoulusta. Ohjelmassa järjestettiin muun muassa ”Global Village”, jossa opiskelijat tekivät kotimaidensa ruokaa muille maisteltavaksi.

Iltapäiviin ja iltoihin on sopinut hienosti myös Turun Taiteiden yö, vierailu Turun käsityöläismuseossa, laivamatka Vepsään ja Turun saaristoon tutustuminen. Edessä on vielä se ”pakollinen” eli  Farewell party:ssä suomalaiseen saunaan tutustuminen Saukkorannan saunalla Hirvensalossa.

- Hienoja viikkoja Turussa, toteavat sekä järjestävät että osallistujat.