Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.8.2014

Peliohjelmointi veti väkeä

Turun AMK:n tiloissa Salon Ylhäistentiellä järjestettiin 26.8. ensimmäiset KoduKohinat. Kouluikäiset lapset vanhempineen osallistuivat yli odotusten ensimmäiseen tilaisuuteen, jossa illan aikana tutustuttiin ohjelmoinnin maailmaan.

KoduKohinoissa opittiin ja ohjelmoitiin

Paikalla KoduKohinoissa oli kolmisenkymmentä lasta ja aikuista. Tilaisuudessa näytettiin Kodu-ohjelmoinnin perusteita, tehtiin yhdessä pieni peli ja lopulta saatiin ihan itse rakentaa mitä vain.

Kirjoittaja: Johanna Stenroos-Vuorio, tiedottaja

Opetussession järjestivät Turun ammattikorkeakoulun Salon BisnesAkatemian Osuuskunta Idea-Miilun opiskelijat, joilla on oma yritys ja jotka ovat myyneet liikeideansa Microsoftille:

– Suosio yllätti meidät, sillä tulijoita kolmena iltana järjestettävään opetukseen oli enemmän kuin voitiin ottaa, toteaa Kodu-tiimin tiedottaja Kenneth Sundberg.

Tapahtuma keräsi kaikin puolin todella hyvää palautetta ja moni oli todella kiitollisia tämän kaltaisesta tapahtumasta. Ilta oli siis sangen onnistunut, kun ohjelmointia opiskelemaan tulleet kommentoivat mm. seuraavasti:

– Kiehtovaa on, että näkee kuinka luovia lapset ovat kun heidän antaa rakentaa näitä pelejä. Samanlaisen luovuuden pariin ei koulumaailmassa pääse, sanoi kolmen lapsen isä.

– Kaikkein parasta on se, että saa suunnitella ja ite päättää millaisia pelejä tekee, sanoi eräs tyttö.

– Nää on näitä asioita, joilla luodaan kipinät uusin Rovioihin, tiivisti eräs äiti illan tapahtumat.

Aika näyttää, jatkavatko illassa mukana olleet vaikkapa alan opintoja Turun ammattikorkeakoulussa.

Microsoftin Kodu-ohjelmointiympäristössä jokainen voi luoda oman pelinsä

Kodu on Microsoftin kehittämä visuaalinen ohjelmointiympäristö, jossa pelien ohjelmointi tapahtuu Kodun visuaalisella ohjelmointikielellä, jonka avulla kuka tahansa voi luoda omia 3D-pelejään.

– Kodulla voi rakentaa niin perinteisen ping-pong-pelin kuin monimutkaisen strategiapelinkin. Kodun ajatus on opettaa ohjelmoinnin filosofiaa, ongelmanratkaisua sekä loogista ajattelukykyä, kertoo Kenneth Sundberg Kodu-tiimistä.

KoduKohinat järjestetään syksyn kuluessa Salon lisäksi kuudessa kaupungissa ympäri maan. Kohinat toteuttaa yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun Salon BisnesAkatemian Osuuskunta Idea-Miilu sekä Microsoft.

Seuraa Twitterissä

Seuraa Facebookissa