Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.10.2014

Turun AMK on tehnyt kumppanuussopimuksen Suomen Nestlén kanssa

Elokuussa solmittiin kumppanuussopimus Suomen Nestlén ja Turun ammattikorkeakoulun välillä.

Nestlé käynnisti viime vuoden marraskuussa eurooppalaisen nuorisotyöllisyysaloitteen nimeltä Nestlé Needs YOUth. Osana aloitetta yritys lanseerasi menneenä kesänä myös Youth Alliance -hankkeen, jonka kautta Nestlé haluaa ottaa yhtiön yhteistyökumppanit ja toimittajat tiiviimmin mukaan työhön nuorisotyöllisyyden ja nuorten työelämävalmiuksien edistämiseksi.

”Turun ammattikorkeakoulun kanssa tehty kumppanuussopimus käsittää mm. yhteistyöprojekteja esimerkiksi osana opetustyötä, yritysvierailuja sekä myös opiskelijoiden mahdollisuutta harjoitteluun ja opinnäytetöihin”, sanoo yrityskoulutusvastaava Marianne Renvall Turun AMK:sta.

”Nestlén tavoitteena on muodostaa pitkäaikaiset ja aktiiviset kumppanuudet valikoitujen oppilaitosten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Turun ammattikorkeakoulu on kaikin puolin kiinnostava taho yhteistyön kehittämiseen, sillä se tarjoaa monipuolista koulutusta ja näin ollen tulevaisuuden osaajia myös Nestlén kaltaiselle elintarvikealan yritykselle niin Turun tehtaalle kuin Espoon pääkonttorille ja myös muihin toimipisteisiin”, kertoo HR & Nordic Employer Branding Specialist Kaisa Merentie.

Kumppanuusopimuksia on jo useita

Turun AMK on tehnyt vuosien varrella useampia kumppanuussopimuksia alueen eri toimijoiden kanssa. Yrityksiä on eri aloilta ja monialaisen ammattikorkeakoulun opiskelijoille nämä sopimukset avaavat sujuvan mahdollisuuden erilaisiin projekteihin Varsinais-Suomessa sijaitsevissa yrityksissä ja organisaatioissa.

Sopimusten myötä yritysten edustajat ovat tulleet ammattikorkeakouluun luennoimaan alansa ajankohtaisista asioista työelämässä. Tämä onkin aina ollut opiskelijoita kiinnostava näkökulma, kun saadaan kuulla ”oikeita asioita” ja tuoreita tuulia yrityselämästä.

– Turun AMK voi tarjota Nestlélle bio- ja elintarvikealan opiskelijoiden ja asiantuntijoiden osaamisen lisäksi muun muassa Tuotekehitysklinikan ja Puhdas tila –palveluita. Nestlé järjestää CV-klinikan opiskelijoille syyskuussa, ensimmäisistä yhteistyöhankkeista on jo sovittu ja tehdasvierailujakin varmasti järjestyy, Renvall lisää.

Yhteistyössä molemmat voittavat. Turun AMK on perinteisesti ollut mukana kehittämässä alueen työelämää monin tavoin. Oikeat tekijät kun löytyvät tulevaisuudessakin oikeaan paikkaan, alueellinen yhteistyö on tuloksellista ja palkitsevaa molemmin puolin.

Kuvassa ylhäällä: Kaisa Merentie vas. ja Tuuli Paarma Nestléltä. 
Kuva: Teijo Pöyhönen

Nestlé on maailman johtava ravitsemukseen, terveyteen ja hyvinvointiin keskittyvä yritys, jonka maailmanlaajuinen liikevaihto on noin 75,5 miljardia euroa. Nestlé työllistää yli 339 000 ihmistä 468 tehtaallaan ja toimistoissaan 150 maassa. Suomessa työskentelee noin 460 elintarvikealan ammattilaista tehtailla Turussa, Turengissa ja Juuassa sekä pääkonttorilla Espoossa. Nestléllä on vahva valikoima ruoka- ja juomabrändejä, kuten lastenruoat, kahvi, murot, jäätelö, lemmikkituotteet ja makeiset. Nestlén tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat mm. PINGVIINI, AINO, BONA, PILTTI, NESCAFÉ, NESPRESSO, MAGGI, NESQUIK, FITNESS, FRISKIES ja LATZ. Tutustu Nestléen työnantajana osoitteessa www.nestle.fi/jobs