Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2014

BisnesAkatemialaiset bloggaavat Salon Seudun Sanomille

Turun AMK:n Salon kampuksella liiketaloutta opiskelevat nuoret kirjoittavat nyt Salon Seudun Sanomien verkkosivuilla blogia. BisnesAkatemian portailla -blogissa kerrotaan opiskelijaelämästä ja tietysti BisnesAkatemiasta.

Salon Seudun Sanomat (SSS) on Salon seudun paikallisista uutisista ja tapahtumista raportoiva sanomalehti, joka on muiden medioiden tavoin innostunut myös mukaan sosiaalisen mediaan. SSS julkaisee sivuillaan mm. useiden salolaisten nuorten blogitekstejä.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

BisnesAkatemian portailla -blogi väylänä viestiä omasta toiminnasta

Yksi paikallislehti SSS:n mukaan valitsema kirjoittajataho on Turun AMK:n Salon kampuksella toimiva BisnesAkatemia. Nämä akatemian bloggaajat opiskelevat koulussaan liiketaloutta ja valmistuvat aikanaan tradenomeiksi.

Turun ammattikorkeakoulun BisnesAkatemian opiskelijat kertovat blogissaan opiskelusta, tiimioppimisesta, BisnesAkatemiasta ja opiskelijaelämästä Salossa:

- Akatemialaiset ovat ottaneet uuden viestintäkanavan hyvillä mielin haltuun. Tärkeänä on nähty viestiä toiminnasta ulospäin, kertoo BisnesAkatemian opiskelijaviestinnästä vastaava Kenneth Sundberg Turun AMK:sta.

- Kirjoitusvastuut on jaettu osuuskuntien kesken ja jokainen osuuskunta valitsee keskuudestaan kirjoittajan sekä aiheen. Blogikirjoittaminen on eräs tapa oppia luovaa kirjoittamista ja se pistää pohtimaan hieman eri tavalla projekteja, yritystä ja itseään, jatkaa Sunberg.

Tutustu Salon Seudun Sanomien sivuilla olevaan blogiin!

BisnesAkatemia – yrittäjyyden ympäristö Salossa

Yrittäjyyden oppimisella on Salossa jo pitkät perinteet. Konkreettisena oppimisympäristönä ja opetuksen kehyksenä on vuodesta 2011 alkaen toiminut BisnesAkatemia. Siellä opiskelu tapahtuu perinteisen luento-opetuksen sijaan opiskelijoiden muodostamissa monialaisissa pienryhmissä, tiimiyrityksissä.

BisnesAkatemiassa opiskellaan projektiluontoisesti jatkuvassa vuorovaikutuksessa alueen yritysten ja organisaatioiden kanssa. Rennossa ympäristössä tapahtuva opiskelu innostaa ja aktivoi nuoria parhaiten.

Kaikki yritykset ovat opiskelijoiden itsensä perustamia, osuuskuntamuotoisia yrityksiä. Yritykset tekevät asiakasprojekteja paikallisille yrityksille ja tarjoavat erilaisia palveluja.

- Toimintaa on erilaisissa muodoissa toteutettu jo vuodesta 1998 alkaen, kertoo koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander Turun AMK:sta.

BisnesAkatemiassa opiskellaan oikeissa yrityksiin sidotuissa työelämän projekteissa tai vaikkapa yrittäjänä. Jokaisen henkilökohtainen opiskelusuunnitelma räätälöidään oman valmentajaopettajan kanssa.

- Monet asiat ovat mahdollisia, kunhan vain innostusta löytyy, muistuttaa Kallio-Gerlander.

Tradenomiksi opiskelemaan?

BisnesAkatemian sivut

Yrittäjäasennetta korkeakoulutukseen Salosta