Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.5.2016

Tiskin alta: Puhetta animaatiosta

Taideakatemia tiskin alta - Puhetta taiteesta ja mediasta. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian keskusteluohjelman neljännen osan teemana on animaatio.

Suomalainen animaatio täytti 100 vuotta vuonna 2014. Miten ala on muuttunut ja kehittynyt viime vuosina? Mihin kaikkeen animaatio nykyään taipuu? Millainen animaatiokaupunki Turku on? Tuotantoyhtiöt ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle, pärjääkö Turku vertailussa? Miten alaa voisi Turussa vielä kehittää?

Keskustelemassa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian lehtori Eija Saarinen, Pyjama Films -animaatiostudion tuottaja Terhi Väänänen ja Turun Anikistit ry:n puheenjohtaja Antti Laakso.

Tiskin alta vol. 1: Puhetta suomalaisesta elokokuvasta

Minkälainen elokuvakaupunki Turku on? Miten elokuvatuotannot ovat muuttuneet viime vuosina? Mitä uutta nuori tekijäpolvi on tuonut mukanaan? Kenelle menee parhaan elokuvan Oscar? Keskustelemassa Risto Hyppönen ja Jirka Silander.

Pitkän linjan elokuvakonkari Risto Hyppönen jäi tammikuussa 2015 eläkkeelle Taideakatemian yliopettajan virastaan. Hyppönen oli myös perustamassa Länsi-Suomen Elokuvakomissiota ja vaikuttaa edelleen vahvasti mukana komission toiminnassa.

Taideakatemiasta valmistunut Jirka Silander on yksi New Dawn Oy:n perustajista. Vuonna 2008 perustettu tuotantoyhtiö tarjoaa asiakkaille video- ja äänituotantoja erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Keskustelun on toimittanut Taideakatemian viestintäharjoittelija Vesa Siltanen.

 

Tiskin alta vol. 2: Puhetta afrikkalaisesta ja suomalaisesta mediasta

Mitä sananvapaus merkitsee? Kuka pääsee mediassa ääneen? Miten afrikkalaisen ja suomalaisen sosiaalisen median käyttö eroaa toisistaan? Miten räjähdysmäisesti kasvanut sosiaalinen media on vaikuttanut valtamedioihin ja toimittajiin? Keskustelijoina Hugh Ellis, Pirita Juppi ja Simon Berege.

Hugh Ellis on journalismin ja valokuvauksen lehtori Namibian yliopistossa. Pirita Juppi on journalismin yliopettaja Turun ammattikorkeakoulussa ja hän on tutkinut tansanialaiskollegoidensa kanssa naisten näkyvyyttä tansanialaisessa lehdistössä. Simon Berege on Tansanian puhemies Pohjois-Afrikan medialaitoksessa (MISA).

Keskustelun toteutuksesta vastaavat kolmannen vuoden journalismiopiskelija Vesa Siltanen (vastaava tuottaja/juontaja) ja ensimmäisen vuoden animaatio-opiskelija Sonja Yrjölä (ääniteknikko).

Tiskin alta vol. 3: Puhetta luovuudesta

Voiko luovuutta opettaa? Mistä taiteilija ammentaa inspiraatiota? Mitä tehdä, jos tulee ns. "writer's block"? Keskustelemassa Niina Repo, Eero Merimaa ja Renja Leino.

Kirjailija Niina Repo on julkaissut ensimmäisen romaaninsa vuonna 1993. Hän opettaa luovaa kirjoittamista Turun yliopistossa.

Kuvataiteilija Eero Merimaa ja taiteilija Renja Leino toimivat opettajina Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa.

Keskustelun toteutuksesta vastaavat kolmannen vuoden journalismiopiskelija Vesa Siltanen (vastaava tuottaja/juontaja) ja ensimmäisen vuoden animaatio-opiskelija Sonja Yrjölä (ääniteknikko).