Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.4.2016

Mobiilipeli on näyte opiskelijoiden yhteistyöstä

Liiketaloutta Turun AMK:ssa opiskelevat Jarno Kauppi ja Jyri Saarinen ovat talven aikana kehittäneet mobiilipelin yhdessä bioalan insinööriksi Turun AMK:sta jo valmistuneen Tomi Gröningin kanssa. Eri alojen opiskelijoiden yhteistyö mahdollisti pelin syntymisen ja Star Bugs vie nyt käyttäjän seikkailuun neljään eri maailmaan.

Star Bugs on ladattavissa Google Playssa. Peli-idean isät ja kolmannen vuoden opiskelijat lukevat koulussa pääaineinaan taloushallintoa ja yrittäjyyttä, joten pelimaailman kiemurat tuntuvat hivenen oudoilta heidän kohdallaan. Mutta yhteistyöllä ja innokkuudella pääsee pitkälle, ja yrittäjät ovatkin löytäneet mm. grafiikan toteuttajat muiden opiskelijoiden joukosta, Turun AMK:sta.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava

Liiketalouden opintoihin sisältyy mm. Yrittäjyyden kipinät -tapahtumia, joissa yrittäjyydestä kiinnostuneet opiskelijat ja henkilökunnan jäsenet tapaavat toisiaan. Yrittäjyyden kipinä jäikin hiljaisella liekillä palamaan näiden nuorten opiskelijoiden mieliin. Viimein mielissä sitten roihahti ja loppukesästä 2014 syntyi idea mobiilipelistä:

- Ensimmäisessä pelissämme, Star Bugsissa, pääsee seikkailemaan neljässä erilaisessa maailmassa, joista jokaisessa on kymmenen haasteellista kenttää. Käytettävissä on seitsemän erilaista hahmoa, jotka voi avata pelissä kerättävillä tähdillä. Hahmoilla on omat vahvuutensa, joiden avulla voi helpottaa kenttien läpipääsyä, kuvailevat Jyri Saarinen ja Jarno Kauppi luomaansa peliä.

Tällä hetkellä peli on julkaistu Google Playssä, jossa pelaajilla on valittavanaan kaksi versiota. Maksuton Star Bugs tai Star Bugs premium -versio. Alustapohjaa on tarkoitus laajentaa lähiaikoina Microsoftin Windows Phone ja Applen iOS -alustoille.

- Peli on suunnattu erityisesti kouluikäisille ja nuorille aikuisille, kertovat Saarinen ja Kauppi.

Lisää peli-ideoita ja taustatukea

Ja lisää peli-ideoita on kehitteillä. Tarkoituksensa on vielä kevään/kesän aikana julkaista muutamakin uusi peli.

- Viimeistään kesällä on tavoitteena saada julkaistua pari uutta peliä. Nyt kun TV:stäkin tuttu Jethro Rostedtkin on liittynyt yrityksen osakkaiden joukkoon, uskomme entistä vahvemmin tavoitteen toteutumiseen, miettivät yrittäjät.

Saarinen tai Kauppi eivät kumpikaan osaa koodata tai piirtää peliin grafiikkaa, joten yritysidean sytyttyä he alkoivat välittömästi etsiä sopivia yhteistyökumppaneita.

Nopeasti he tutustuivatkin Tomi Gröningiin, joka innostui haasteesta ja otti vastuulleen pelin koodaamisen. Kaikki muukin projektissa tarvittava osaaminen on löydetty Turun ammattikorkeakoulusta, ja yhteistyötä on tehty mm. Taideakatemian (grafiikan suunnittelussa) kanssa sekä esimerkiksi TradeTalon kanssa.

- Oma osaamisemme painottuu taloushallintoon ja yrittäjyyteen sekä projektijohtamiseen. Projektin aikana olemme luonnollisesti tarvinneet osaamista omien vahvuuksiemme ulkopuolelta ja tässä olemme hyödyntäneet Turun ammattikorkeakoulusta löytyvää tietotaitoa.

- Esimerkiksi TradeTalo on toimeksiannostamme selvittänyt mm. eri alustojen (Android, iOS, Windows Phone) kustannuksia ja levinneisyyttä. Lisäksi he ovat selvittäneet tarkemmin eri alustojen laatuvaatimuksia, kertovat Saarinen ja Kauppi.

Nuoret yrittäjät kertovat oppineensa yrittäjyyden myötä monia uusia asioita käytännön yritystoiminnasta. He haluavat osaltaan kannustaa muita opiskelijoita yrittäjyyteen ja kehottavat tutustumaan peliinsä, joka on ladattavissa Google Play -kaupasta.

Turun AMK:ssa voit opiskella liiketaloutta

Tradenomi (AMK), liiketalous

Tavoitteletko näköalapaikkaa liiketalouden asiantuntijatehtävissä? Haluatko kehittyä kansainväliseksi tiimiosaajaksi ja toimia monialaisessa ja monikulttuurisessa toimintaympäristössä? Tradenomin tutkinto tarjoaa sinulle mielenkiintoiset työskentelymahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Meillä opiskelet työelämälähtöisesti, monialaisesti ja monipuolisin oppimismenetelmin yrittäjyys sekä alueelliset tarpeet huomioiden. Mahdollisuudet kansainväliseen opiskelijavaihtoon ovat hyvät ja vaihtokorkeakoulussa suoritetut opinnot voit sisällyttää tutkintoosi. Myös harjoittelun voit halutessasi suorittaa ulkomailla. Syventävässä vaiheessa erikoistut juridiikkaan, markkinointiin ja palveluliiketoimintaan, taloushallintoon tai yrittäjyyteen. Voit joustavasti laatia henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi. Valmistuttuasi tradenomiksi Turun ammattikorkeakoulusta sinulla on valmiudet toimia liiketalouden asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä yrittäjänä.

Katso lisätiedot koulutuksesta Opintopolusta.

Turun AMK:ssa voit opiskella peliteknologiaa

Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri on luova ongelmanratkaisija, jolta edellytetään mm. matemaattis-luonnontieteellistä osaamista, laite- ja ohjelmistotekniikan hallintaa sekä liiketoiminnan pelisääntöjen ymmärrystä. Työelämässä menestyminen vaatii lisäksi hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, kansainvälisyysosaamista sekä projekti- ja kehittämistoiminnan taitoja. Insinöörin ura on myös elinikäistä oppimista aidoimmillaan. Uudistuva teknologia haastaa oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen.

Valmistuttuasi tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi hallitset ICT-alan käytännöllisiä tietoja ja taitoja sekä niiden teoreettisia perusteita. Sinulla on edellytykset teknisen kehityksen seuraamiseen ja edistämiseen, kyky elinikäiseen oppimiseen, riittävä viestintä- ja kielitaito sekä alan kansainvälisen toiminnan edellyttämiä valmiuksia.

Katso lisätiedot koulutuksesta Opintopolusta.