Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.1.2016

Rekrytointi- ja verkostoitumistapahtuma RekryIT innosti

Keskiviikkona 20.1.2016 järjestetty tapahtuma keräsi Turun ICT-Cityyn väkeä runsain joukoin. Näytteilleasettajia oli paikalla yli 20 ja messuvierailijoita oli jo ennakkoon ilmoittautunut lähes 300.

Paikalla olleet tuntuivat varsin tyytyväisiltä tapahtumaan, ja tapahtuman taustalla häärinyt ja sen organisoinut osuuskunta Droppi Turun AMK:n BisnesAkatemiasta sai osakseen runsaasti kiitosta.

Teksti: Johanna Stenroos-Vuorio, viestintävastaava
Kuvat: Johanna Reunanen, tutkimusassistentti

–  Järjestimme messut alusta alkaen itsenäisesti, ja olemmekin työstäneet messuja syyskuusta asti, kertoo liiketalouden opiskelija Vilma Hyvönen BisnesAkatemiasta.

Aluksi opiskelijoista oli tuntunut vieraalta alkaa järjestää IT-alan messuja.

Mehän olemme kuitenkin liiketalouden opiskelijoita, emmekä tienneet IT-alasta paljoakaan. Onneksi huomasimme, ettei meidän messujärjestäjinä tarvitsekaan tietää siitä kauheasti, kunhan vain osaamme kutsua tapahtumaan oikeita yrityksiä ja ihmisiä. Näin he pääsisivät sitten verkostoitumaan heille mahdollistamissamme puitteissa, toteavat Hyvönen sekä projektipäällikkö Veli-Pekka Virtanen.

Oikeat henkilöt oli selvästikin osattu löytää. Messuiltapäivänä Turun ICT-Cityn käytävillä näet riitti kiinnostuneita yrittäjiä, opiskelijoita sekä työttömiä työnhakijoita. Tyytyväisiltä vaikuttaneet ihmiset keskustelivat vilkkaasti näytteilleasettajien kanssa.

Simon Candolin oli rekry-messuilla ensimmäistä kertaa:

Olen Åbo Akademin IT-opiskelija ja messut kiinnostivat minua, koska haluaisin saada kokemusta työelämästä ennen jatko-opintojen aloittamista.

Simon Candolin kertoi odotustensa messuista ylittyneen moninkertaisesti. Paikalla hän tutustui mm. Tampereelta messuille tulleeseen Solitaan, jonka pisteellä Hanna Rantanen esitteli Candolinille yrityksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Messujen järjestäminen opetti AMK-opiskelijoille valtavasti

Syyskuussa alkanut messuprojekti huipentui tammikuun tapahtumaan. Työtä on menneiden kuukausien aikana riittänyt, ja sitä on jaettu osuuskuntalaisten kesken.

Jaoimme heti alkuun projektiryhmämme myynti-, rahoitus- ja tapahtumanjärjestäjätiimeiksi. Työnjako ei kuitenkaan missään vaiheessa ole ollut kovin tiukkaa, ja olemmekin kaikki tehneet tarvittaessa mitä hommia tahansa, opiskelija Vilma Hyvönen kertoo.

Messujen järjestämisen kautta on opittu paljon. Oppia on saatu siitä, miten toimeksiantoja lähdetään työstämään, miten myydään messupaikkoja ja miten esimerkiksi hoidetaan viestintää.

Opimme myös, miten kohdataan epäonnistumisia, mutta kovalla sisulla ja sinnikkyydellä saimme kuitenkin messut valmiiksi. Mielestäni valmistauduimme tapahtumaan perusteellisesti ja pyrimme ottamaan kaiken huomioon, jatkaa Hyvönen.

Messuilla kävijät huomasivat perusteellisen valmistautumisen. Järjestelyjä kehuttiin, monet odottivat jo seuraavia messuja, joihin osallistua. Kati Kiitti Solita Oy:ltä kommentoi:

Turku yllätti positiivisesti. Me olemme tamperelainen digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys ja tulimme rekryIT-messuille tekemään toimintaamme tutuksi niin paikallisille toimijoille kuin työnhakijoillekin. Palkkaamme vuosittain noin 100 henkilöä, mutta koska toimimme Helsinki-Tampere-Oulu –akselilla ei toimintamme Turussa ole kaikille tuttua.

Kiitti kertoi RekryIT-messujen olleen positiivinen yllätys: Solitan pisteellä riitti kiinnostuneita aina loppumetreille asti.

Eero Mäkelä KaramelBrändin Oy:sta puolestaan piti erityisesti rekrymessujen ensimmäisestä luennosta ”Personal Branding - Miten rakentaa itsestäsi brändi?”.

Aihe kiinnosti, sillä henkilö brändäys on yleistynyt työnhaussa. Turun AMKsta tradenomiksi valmistunut Mäkelä pääsikin keskustelemaan useiden kuulijoiden kanssa aiheesta. Toivottavasti kuulijat saivat paljon uusia ideoita työnhakuun, Mäkelä pohti.

Molemmat kokivat osallistumisen messuille täyttäneen odotukset.

BisnesAkatemia – yrittäjyyden ympäristö

Turun ammattikorkeakoulussa on vuodesta 2000 lähtien toteutettu harjoitusyritystoimintaa liiketoimintaosaamisen ja yrittäjyyden perusasioiden oppimisessa. Oppimisympäristönä ja opetuksen kehyksenä toimii BisnesAkatemia. Siellä opiskelu tapahtuu perinteisen luento-opetuksen sijaan opiskelijoiden muodostamissa monialaisissa pienryhmissä, tiimiyrityksissä. Opettajan roolina on toimia valmentajana ja oppimisen tukijana.

BisnesAkatemiassa opiskellaan projektiluontoisesti jatkuvassa vuorovaikutuksessa yritysten ja organisaatioiden kanssa. Rennossa ympäristössä tapahtuva opiskelu innostaa ja aktivoi nuoria parhaiten.

Oppimisprosessissa ovat mukana myös ulkoiset asiakkaat, aivan kuten nytkin. Nämä messut olivat yhden osuuskunnan, Droppin, taidonnäyte, kertovat valmentaja-opettajat Kari Juhala sekä Marita Nummi-Wikström.

BisnesAkatemia on oppimisympäristö, jonka sisällä voidaan toteuttaa erilaisia projekteja ja toimeksiantoja hyvin joustavasti ja ketterästi.

Me pystymme vastaamaan suoraan ympäröivän maailman haasteisiin, ja tästä nämä järjestetyt RekryIT-messut ovat loistoesimerkki, miettii koulutus- ja tutkimuspäällikkö Jaana Kallio-Gerlander.