Sivu päivitetty
Tähtitorninmäki

Artikkelit

23.5.2019 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Miten kiertotaloutta voidaan opettaa?

Tuore oppimateriaali tarjoaa käytännön menetelmiä kiertotalouden opettamiseen korkeakouluissa. Menetelmäopas on toteutettu kuuden ammattikorkeakoulun yhteistyönä.
22.2.2019 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Miten pärjää sähköskootteri lumihangessa?

Luminen Turku antoi hyvät olosuhteet testata, miten kevyet sähkökäyttöiset kulkuneuvot pärjäävät Suomen talviolosuhteissa.
20.11.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Koulutuksen pitää uudistua rakenteita myöten – uusi julkaisu kertoo, miten se tehdään

Työelämä vaatii koulutuksen uudistumista. Koulutuksen uudistuminen edellyttää koulutusorganisaatioiden rakenteiden, toiminnan ja asenteiden uudistusta. Turun ammattikorkeakoulun tuore julkaisu valottaa, millainen läpileikkaava toimintatapa mahdollistaa koulutusorganisaation muutoksen.
19.9.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Vesialan korkeatasoinen kiinalaisdelegaatio Turun AMK:n vieraana tutustumassa kestävään kaupunkivesien hallintaan

Vesialan korkeatasoinen kiinalaisdelegaatio saapui Turun AMK:n isännöimälle vierailulle Suomeen 6.9. – 7.9.2018. Turusta he hakivat kokemuksia jätevedenpuhdistuksesta ja hulevesien hallinnasta.
19.9.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Yritysyhteistyön avulla uusia mahdollisuuksia YAMK-koulutukseen

Turun ammattikorkeakoulussa ylemmän AMK-tutkinnon voi suorittaa osittain tutkimusryhmien yritysprojekteissa työskentelemällä. Se tarjoaa vaihtoehtoisen tavan räätälöidä YAMK-koulutusta vastaamaan opiskelijoiden ja yritysten tarpeita.
31.8.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Innovaatiopedagogiikka kehittää yleisiä työelämätaitoja jo opiskeluvaiheessa

Turun yliopistossa valmistunut kandidaatin tutkielma vahvistaa innovaatiopedagogiikan mukaisten opetusmenetelmien ja oppimisympäristöjen edistävän sisältöosaamisen lisäksi myös yleisten työelämätaitojen eli innovaatiokompetenssien oppimista.
16.5.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Uusia tutkimuskeskuksia Turun alueen toimijoiden yhteiskäyttöön

Turun ammattikorkeakoulu Oy rakentaa Kupittaalle vahvaa tutkimus- ja innovaatioympäristöä parantaakseen Varsinais-Suomen teollisuuden kilpailukykyä. Perustettavat tutkimuskeskukset mahdollistavat jatkossa yhä tiiviimmän yritys- ja tutkimuslaitosyhteistyön.
19.4.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Lämpö talteen!

Kesäkuumalla katto hohkaa lämpöä ja asfaltti polttelee. Ilmaista lämpöä olisi tarjolla jos sen saisi säilöttyä ja otettua käyttöön kun tarvetta on. Lämmön varastoinnin ongelmia pohdittiin LÄMPÖÄ-hankkeen seminaarissa huhtikuussa Turussa.
4.4.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Vaatteet palveluna: CaaS-hackathonista keinoja mullistaa tekstiilialan liiketoiminta

Mitä jos vaatteet voisikin hankkia palveluna? Tähän kysymykseen pääsivät opiskelijat paneutumaan maaliskuussa järjestetyssä CaaS-hackathonissa, jossa ideoitiin tekstiilialan liiketoiminnan kääntämistä päälaelleen. Opiskelijat kehittivät muun muassa yhteisen vaatekaapin ja kodintekstiilien vuokraus- ja vaihtopalvelun.
28.3.2018 | Tutkimus, kehitys ja innovaatiot

Kaupunkien pienvedet kunniaan ja hulevedet hallintaan!

Kaupunkipurot ja kosteikot ovat luonto- ja virkistyskeitaita. Lisäksi ne toimivat sadevesien kerääjinä. Kaupunkipienvesien merkitystä ja hulevesien hallintaa pohdittiin Maailman Vesipäivänä Turussa. 
« 1 2 3 4 ... 14 »