Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.10.2016
Taiteilijan KV-toiminnan työkalut

Taiteilijan KV-toiminnan työkalut

Ismo Luukkonen
Linnankatu 54, 20100Turku


Taideakatemia
1.11.2016 klo 15:00 - 8.11.2016 klo 16:30

TaideART -hankkeen työpajan yhteydessä järjestetään avoin luentosarja. Puhujat käsitelevät luennoillaan niitä taitoja, joita taiteilija tarvitsee pystyäkseen esittelemään omia taiteellisia töitään kansainvälisellä kentällä.

Luentosarja koostuu neljästä luennosta. Tervetuloa kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja!

Harri Pälviranta: Itse tehty ammatti
- Tiistaina 1.11.2016 klo 15–16.30, Kuvateatteri H115

Puheenvuorossaan Harri Pälviranta pohtii taiteilijaksi kasvamistaan. Siinä merkittävää roolia ovat näytelleet kansainväliset riennot, joista Pälviranta ei aina ole selvinnyt parhain arvosanoin. Kansainvälinen työskentely on kuitenkin ollut avain uran syntymiseen. Valtaosa työstä on pitänyt tehdä itse ja omin voimin. Ilmaistakaan se ei ole ollut.

Harri Pälviranta on valokuvataiteilija, joka taiteen tekemisen ohella opettaa, kouluttaa, kuratoi ja tutkii. Taiteessaan hän on käsitellyt pääasiassa väkivaltaan ja mieheyteen liittyviä aiheita. Pälvirannan teoksia on ollut esillä yli 100 näyttelyssä yli 20 eri maassa. Pälvirannan tutkimusintressit liittyvät erityisesti valokuvallisen dokumentaarisuuden, väkivallan, valokuvataiteen vastaanoton ja etiikan tematiikkoihin. Hän valmistui valokuvaajaksi Turun taideakatemiasta vuonna 2000. Sittemmin hän on väitellyt taiteen tohtoriksi Aalto-yliopistosta. 

Myöhemmin syksyllä kokemuksiaan ja osaamistaan jakaa vielä:

 Jani Ruscica: Kokemuksia kansainvälisestä toiminnasta
- Tiistaina 8.11.2016 klo 15–16.30, paikka ilmoitetaan myöhemmin

    

 

Syksyn aiemmat luennot

Ari Saarto: Taiteilijan portfolio
- Tiistaina 27.9.2016 klo 15–16.30, Kuvateatteri H115

Kuinka mahduttaa rajalliseen tilaan kokonainen ura tai projekti? Miten säilyttää lukijan mielenkiinto, jättää työstä muistijälki, editoidessa keskittyä olennaiseen ja hyödyntää eri julkaisuarkistoja sekä formaatteja? Kuinka hyödyntää portfoliota tai statementtia osana luovaa prosessia?

 Ari Saarto on toiminut 1990-luvulta lähtien taiteilijana, valokuvauksen yliopettajana, valokuvan historian luennoitsijana ja arvioijana sekä portfoliokatselmuksissa että opinnäytteiden arviointitilaisuuksissa.

Hänen uutena fooruminaan toimii kansainvälinen www.portfoliodialogue.com. Saartoa edustaa Yumiko Chiba Associates, Tokio. Saarron valokuva- ja videoteoksia on ollut esillä Suomen ja Japanin ohella Yhdistyneessä Kuningaskunnassa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa sekä Ruotsissa.

Leena Kela: Miksi kansainväliseksi?
- tiistaina 13.9.2016 klo 15–16.30, Kuvateatteri H115

Puheenvuorossaan Kela avaa kansainvälisen työskentelynsä taustoja, toimintatapoja ja filosofiaa performanssitaiteilijan ja festivaalikuraattorin rooleissa. Hän nostaa esiin lokaalin ja globaalin työskentelyn välisiä jännitteitä ja hahmottelee mahdollisia kestävämpiä malleja kansainvälistymiselle, kuten mm. pidempikestoiset yhteistyöhankkeet, vaihtohankkeet sekä yhteisötaiteellinen ja paikkalähtöinen työskentely.

Leena Kela on performanssitaiteilija, kuraattori, tutkija sekä pedagogi. Hän on esittänyt performanssiteoksiaan lukuisten Euroopan maiden ohella Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Afrikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Kela toimii Turussa järjestettävän New Performance Turku Festivalin taiteellisena johtajana sekä tohtorikoulutettavana Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Tapahtumalistaukseen »