Sivu päivitetty 27.11.2018
ohjeitapolkuun.jpg

Opintomaksut, opiskelijaetuudet ja opiskelijaterveydenhuolto

Turun avoimessa ammattikorkeakoulussa on käytössä 200€ lukukausimaksu. Polkuopinnot kestävät kaksi lukukautta. Opinnot maksavat näin ollen 400€ vuodessa. Laskutus tapahtuu kahdessa erässä (200€ keväällä ja 200€ syksyllä). Polkuopiskelija ei ole oikeutettu opiskelijaetuuksiin kuten KELAn opintotukeen eikä opiskelijaterveydenhuoltoon. Polkuopiskelijoille myönnetään oma ateriakortti, jolla saa alennusta seuraavista ravintoloista: Unican ja Sodexon opiskelijaravintolat, Sepänkadun Amica ja Ruiskadun Nutritio.

TE-toimiston vaatimat selvitykset polkuopinnoista

TE-toimisto saattaa pyytää sinulta esimerkiksi selvitystä opintojesi päätoimisuudesta tai toimittamaan todistuksen opiskeluajastasi ja/tai suorituksistasi. Saat kaikki tarvittavat todistukset ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon. Toimitamme todistukset skannattuna sähköpostiisi. Työttömyysetuudella opiskelemiseen liittyvät kysymykset on suunnattava TE-toimistoon. Turun ammattikorkeakoululla on lain mukaan velvollisuus vastata viranomaisen tietopyyntöihin, kuten TE-toimiston virkailijan pyyntöön saada opintojasi koskevat tiedot.

Polkuopintojen lopettaminen ja opiskelupaikan peruutus

Syksyllä 2018 ja sitä ennen polkuopiskelijaksi valitut:

Polkuopinnot on aina peruttava Avoimen AMK:n peruutuslomakkeellamyös tutkinto-opiskelijaksi siirryttäessä. Ilmoitusta opettajalle, opintotoimistoon tai mihinkään muualle kuin lomakkeen kautta ei hyväksytä. Lomakkeen löydät täältä .

Mikäli olet TE-toimiston asiakas, varmista osallistumisoikeutesi opintoihin TE-toimistosta ennen ilmoittautumista polkuopiskelijaksi. TE-toimiston kielteinen tukipäätös ei ole peruste polkuopintojen peruuttamiseen maksutta. Polkuopintopaikka voidaan peruuttaa maksutta opintojen alkamisen jälkeen ainoastaan lääkärintodistuksen perusteella.

Keväällä 2019 aloittavat opiskelijat:

Opiskelupaikan vastaanotettuaan opiskelija sitoutuu maksamaan lukukausimaksun. Maksuton peruutus on tehtävä hylkäämällä opiskelupaikka Opintopolussa ilmoitettuun opiskelupaikan vastaanottamisen määräaikaan mennessä. Mikäli joudut perumaan paikan sen vastaan otettuasi, joudut maksamaan lukukausimaksun. Välttyäksesi syksyn 2019 lukukausimaksulta, tulee sinun peruuttaa paikka virallisella peruutuslomakkeella: Lomakkeen löydät täältä .Ilmoitusta opettajalle, opinto-ohjaajalle, opintotoimistoon tai mihinkään muualle kuin lomakkeen kautta ei hyväksytä

Jatko-ajan haku polkuopinnoille

Opiskelija voi hakea jatko-aikaa lähettämällä hakulomakkeen meille sähköpostitse. Koulutuksen päällikkö tekee päätöksen siitä, saatko jatkoaikaa opinnoillesi. Polkuopintomaksu on suoritettava myös jatkoajalta. Tilaa lomake ottamalla yhteyttä avoinamk[at]turkuamk.fi.

Tutkinto-opiskelijaksi siirtyminen avoimen väylän tai yhteishaussa

Huomioi nämä asiat väylä- ja yhteishausta: Opiskelijanumerosi vaihtuu, mikäli haet ja tulet valituksi tutkinto-opiskelijaksi. Tunnuksesi, salasanasi ja sähköpostisi säilyvät samoina. Muut käytännön ohjeet tutkinto-opiskelijaksi siirtymisestä löydät täältä . Lukukausimaksua ei tarvitse maksaa siltä lukukaudelta, jolloin aloitat tutkinto-opiskelijana (jos aloitat tutkinto-opiskelijana 1.1.2019, sinulta ei peritä kevään lukukausimaksua.). Huomaathan, että opintosi eivät välttämättä virallisesti ala samana päivänä kuin tulet valituksi. Katsomme sinun vapautuvan lukukausimaksusta sen päivän mukaan, jolloin se on virallisesti merkitty opiskelijarekisteriin.

Avoimen väylähausta vastaa Hakijapalvelut, joka vastaa myös hakuun liittyviin tiedusteluhin. Hakijapalveluiden yhteystiedot: hakijapalvelut[at]turkuamk.fi. Lisätietoa väylähausta täältä .