Sivu päivitetty 7.11.2018
sosionomi

Näin haet

Ammattikorkeakouluun haetaan pääsääntöisesti yhteishaussa ja hakeminen tapahtuu Opintopolussa.

Aloita tutkimalla tarjontaamme tutkintohaun avulla. Koulutuksen sivulla on linkki Opintopolkuun, josta löydät tarkemmat tiedot esimerkiksi hakukelpoisuudesta ja valintaperusteista. Löydät kaikki Turun AMK:n yhteishaun hakukohteet Opintopolusta myös hakusanalla ”turunamk-k2019” tai tämän linkin  kautta.

Turun ammattikorkeakouluun voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös erillishaun kautta. Tutustu näihin tarkemmin erillishakujen sivulta.

Turun ammattikorkeakouluun voi hakea siirtoa toisesta korkeakoulusta. Myös Turun AMK:n omat tutkinto-opiskelijat hakevat siirtohaussa, jos tavoitetutkinto tai tutkintonimike vaihtuu. Katso lisätietoa siirtohaun sivulta.

Hakemisen jälkeen

Katso liitteiden toimittamisen sivuilta, tuleeko sinun toimittaa liitteitä hakukelpoisuuden varmistamiseksi tai hyväksymisen yhteydessä vai tarvitseeko sinun toimittaa liitteitä ollenkaan. Liitteet toimitetaan pääasiassa Opintopolun hakulomakkeen kautta. Voit lisätä hakulomakkeelle liitteitä vielä hakemuksen lähettämisen jälkeenkin. Valituilta saatetaan pyytää vielä joitakin liitteitä, jotka toimitetaan sähköisellä lomakkeella, joka löytyy edellä mainitun sivulta löytyvän linkin kautta. 

Koulutuksen sivuilta joko omilta verkkosivuiltamme tai Opintopolusta löytyy tietoa mahdollisista ennakkotehtävistä, valintakokeista ja muista koulutukseen ja valintoihin liittyvistä asioista.

Opintopolussa on Oma Opintopolku -palvelu, jota voit hyödyntää koko hakuprosessin ajan. Tarkempaa tietoa palvelusta löytyy Opintopolusta.

Valinnan tilanne

Oman valinnan tulos löytyy helpoiten Oma Opintopolku -palvelusta, jossa voit myös ottaa paikan vastaan ja ilmoittautua läsnä- tai poissa olevaksi. Lue lisää Opintopolusta.

Kevään ja syksyn 2017 sekä 2018 yhteishaussa käytettävä ensikertalaisten kiintiö on Turun AMK:ssa 80%. Vuoden 2019 yhteishauissa kiintiö on 85%.
Kiintiöt eivät koske vieraskielisiä koulutuksia, Ylempi AMK tutkintoja eikä kaikkia kulttuurialan koulutuksia.