Sivu päivitetty 13.11.2018
Tradenomi (AMK), liiketalous (Turku)

Tradenomi (AMK), liiketalous (Turku)

Tavoitteletko näköalapaikkaa liiketalouden asiantuntijatehtävissä? Haluatko kehittyä kansainväliseksi tiimiosaajaksi ja toimia monialaisessa ja monikulttuurisessa toimintaympäristössä? Tradenomin tutkinto tarjoaa sinulle mielenkiintoiset työskentelymahdollisuudet niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Koulutus on kansainvälistä ja käytännönläheistä ja sillä on kiinteät yhteydet elinkeinoelämään. Opintojen aikana tehtävät työelämälähtöiset projektit ja erilaiset oppimisympäristöt, kuten BisnesAkatemia ja Tradetase, antavat sinulle mahdollisuuden verkostoitua yritysten ja organisaatioiden kanssa jo opintojen aikana. 

Kansainvälisyys toteutuu liiketalouden koulutuksessa eri tavoin. Voit esimerkiksi opiskella englanninkielisessä tiimissä, työskennellä vaihto-opiskelijoiden kanssa yhteisillä opintojaksoilla tai toimia vaihto-opiskelijoiden vertaistuutorina. Liiketalouden koulutuksella on useita ulkomaisia yhteistyökumppaneita ja vaihtokorkeakouluja ja opiskelijoita kannustetaan lähtemään opiskelijavaihtoon.

Osaamispolkuina innovatiivinen liiketoiminta ja yrittäjyys, hyvinvointimatkailu, kirjasto- ja tietopalveluala, markkinointi tai taloushallinto

Liiketalouden koulutuksessa opintoja toteutetaan monipuolisesti. Perinteisten opintojaksojen lisäksi voit opiskella tiimeissä, projekteissa tai suorittaa verkko-opintoja. Osuuskuntatoiminnassa oppiminen tapahtuu todellisissa asiakasprojekteissa yhdessä tiimin jäsenten kanssa. Voit suunnitella oman oppimispolkusi ja laatia joustavasti henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi.

Koulutuksen alussa opiskelija perehtyy liiketoiminnan perusteisiin ja yrittäjyyteen sekä talouselämän yleisiin lainalaisuuksiin. Niissä opitaan myös alalla tarvittavia viestintä- ja kielitaitoja, ryhmä- ja projektityötaitoja sekä verkostomaisen toiminnan edellyttämiä valmiuksia. Opintojen edetessä syvennytään liiketalouden keskeisiin osaamisalueisiin ja syventävässä vaiheessa opiskelija erikoistuu valitsemansa osaamispolun mukaiseen teemaan. Opintoihin kuuluu lisäksi harjoittelua sekä opinnäytetyö. 

Liiketalouden koulutuksen osaamispolut ovat:

Bisnesakatemia (Innovatiivinen liiketoiminta ja yrittäjyys): BisnesAkatemiassa hankit laajan bisnesosaamisen projektien, aktiivisen osuuskuntatoiminnan ja asiakas- sekä työelämäkohtaamisten avulla. Opintojen aikana opit toimimaan sekä itsenäisesti ja yrittäjämäisesti että tiimissä verkostoja luoden. Opinnot valmentavat sinua työskentelemään vastuullisissa tehtävissä toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. 

Tutustu BisnesAkatemiaan: www.bisnesakatemia.fi ja lue opiskelijoiden blogia Turun Sanomissa:  http://blogit.ts.fi/yrittajanuorten-silmin/  

Hyvinvointimatkailu: Hyvinvointimatkailun osaajat sijoittuvat hyvinvointipalveluja tuottaviin yrityksiin. Opintojen aikana syvennyt mm elämyksellisyyteen, myyntiin, kapasiteetin hallintaan, vastuullisuuteen sekä osaamisen johtamiseen. Osaamispolussa tehdään työelämäprojekteja esimerkiksi kylpylöille, hotelleille, luonto- ja ohjelmapalvelutoimijoille sekä toteutetaan osa opintojaksoista yhteistyökorkeakoulujen kanssa.

Lataa tästä hyvinvointimatkailun opintojen esittely ja lue lisää:  Hyvinvointimatkailun liiketoiminnan osaamispolun opinnot Turun AMK:ssa (pdf). 

Kirjasto- ja tietopalveluala: Kirjasto- ja tietopalvelualan osaajat sijoittuvat lähinnä kirjasto- ja tietopalveluorganisaatioiden työtehtäviin. Yhä useammin työnkuva liittyy projektiluonteisiin tehtäviin, joissa pyritään yhteistyössä sidosryhmien ja asiakkaiden kanssa kehittämään palveluita, toimintoja, alaa ja ammattia. Koulutuksen aktiivisen projektitoiminnan kautta pääset myös toimimaan yhteistyössä työelämän kanssa sekä kotimaassa että kansainvälisessä ympäristössä. Kirjasto- ja tietopalveluiden osaamispolku tuottaa kirjastolain 1492/2016 17 §:n mukaisen kelpoisuuden hakeutua yleisten kirjastojen asiantuntijatehtäviin.

"Ammattikorkeakoulussa opiskeleminen on erityisesti rikastanut käsitystäni siitä, että kirjaston työntekijänä pääsee parhaimmillaan tekemään todella paljon asioita, jotka kumpuavat omista kiinnostuksen kohteista", kertoo kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelijamme Ana. Lue opiskelijoidemme Anan ja Aino-Stinan opiskelukokemuksista: Jatkuvasti kehittyvä kirjastoala

"Jos tuo kirjastopalvelu avaa mielenkiinnon ovet kirjastojen muuttuvaan maailmaan, niin tietopalvelu antaa mahdollisuuden avata ovet koko maailmaan", toteaa kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelija Tomi. Lue Tomin tarina täältä: Tietopalvelun luomat mahdollisuudet

Markkinointi: Markkinoinnin osaajat sijoittuvat monipuolisiin myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun tehtäviin koti- ja vientimarkkinoilla. Erityisesti digitaalinen markkinointi tarjoaa uusia ja jatkuvasti laajenevia työnkuvia. Opintojen aikana saat käytännön valmiuksia asiakaskartoitukseen, asiakkuuksien hankintaan ja ylläpitoon sekä markkinointiviestinnän suunnitteluun ja toteutukseen. Opintojaksoilla toteutettavien työelämäprojektien avulla voit verkostoitua ja hankkia itsellesi hyödyllisiä yrityskontakteja.

Taloushallinto: Taloushallinnon osaajat sijoittuvat monipuolisesti eri työtehtäviin. Opinnoissa painottuvat sekä taloushallinnon velvoitteiden hoitaminen että yrityksen päätöksentekoa tukevien laskelmien laadinta. Kirjanpidon, verotuksen ja palkkahallinnon käytännön kysymyksiin perehdytään tilitoimisto-osuuskunta TradeTaseen aidoissa asiakastilanteissa. Opinnoissa käytetään moderneja tietojärjestelmiä ja digitaalisen taloushallinnon välineitä.

 

Miten koulutukseen haetaan?

Koulutukseen haetaan yhteishaussa määrättyinä yhteishakuaikoina. Hakeminen tapahtuu Opintopolku-palvelussa.

Seuraava yhteishaku on kevään yhteishaku 20.3. - 3.4.2019.

Koulutukseen voi hakea myös avoimen AMK:n kautta: Kun olet suorittanut riittävän määrän opintopisteitä avoimessa AMK:ssa, esimerkiksi polkuopiskelijana, voit hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimen AMK:n erillishaun kautta. Opiskelu avoimessa AMK:ssa on maksullista.

Lisätietoa koulutuksesta Opintopolussa

Opintopolusta löydät mm.

  • koulutuksen valintaperusteet
  • tarkemman kuvauksen koulutuksesta
  • hakulomakkeen

Siirry Opintopolkuun tästä

 

Valintakoe

Valintakoe on liiketalouden koulutuksen valtakunnallinen valintakoe, joka järjestetään 7.6.2019 klo 12.00.

Kokeeseen liittyvä ennakkoaineisto on ollut nähtävillä tällä sivulla 18.4. - 7.6.2019. 

Valintakokeisiin osallistuvat kaikki hakukelpoiset hakijat ilman erillistä kutsua. Valintakoe tehdään valintaryhmän ylimmässä valintakoeyhteistyötä tekevässä hakukohteessa, eikä valintakoepaikkaa voi vaihtaa.

Aika: pe 7.6.2019 klo 12.00 - 14

Paikka:

  • Turun AMK, ICT-City, Joukahaisenkatu 3, Turku, kun sukunimi alkaa A – O
  • Turun AMK, Lemminkäisenkatu 30, Turku, kun sukunimi alkaa P - Ö

Ohjeistus kokeeseen
Saavu koepaikalle viimeistään klo 11.30, valintakoe alkaa n. klo 12.00 ja kokeen kesto on kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia.

Mukaasi tarvitset

·        kirjoitusvälineet 

·        henkilöllisyystodistuksen, ajokortin tai passin (tarkastetaan valintakokeen yhteydessä)

Valintakoe on maksuton.

Paikoitustilaa löytyy kampusalueelta rajallisesti, joten suosi julkisia kulkuvälineitä, jos mahdollista. Jos käytät julkisia kulkuvälineitä, tarkista aikataulut ja varaudu myös mahdollisiin myöhästymisiin. Varauduthan siihen, että joudut käyttämään maksullista pysäköintiä, mikäli tulet omalla autolla. 

Valtakunnallisessa liiketalouden valintakokeessa on kolme osaa: kirjoitelma (10 p.), ennakkoaineistoon pohjautuvat monivalintatehtävät (15 p.) sekä loogista päättelyä ja matemaattista osaamista mittaava osa (15. p). Valintakoe kestää kaksi tuntia, mutta kokeeseen on varattava aikaa järjestelyineen kolme tuntia. 

 

Taitteessa -sarjassa seurataan opiskelijoiden arkea

Turun AMK:n Taitteessa-sarjassa pääset tutustumaan opiskelijaelämään. Sarjan uusimmalla kaudella tutustutaan aikuisopiskelija Tomin opiskelija-arkeen. Aiemmilla kausilla mukana ovat olleet myös liiketalouden koulutuksessa opiskeleva Oona ja kirjasto- ja tietopalvelualaa opiskeleva Meri. Seuraa Tomin ja muiden opiskelijoidemme arkea YouTube-kanavallamme:

Osaamispolkuna Hyvinvointimatkailu

Mitä on hyvinvointimatkailun liiketoiminta? Millaisiin työtehtäviin voit sijoittua opiskelujen jälkeen? Miksi hyvinvointimatkailua kannattaa opiskella? Tutustu hyvinvointimatkailuun YouTube-kanavallamme:

Osaamispolkuna Kirjasto- ja tietopalveluala

"Mua viehättää monipuolisuus. Tällä alalla tapaa ihmisiä, joilla on samanlainen asenne elämään", kertoo kirjasto- ja tietopalvelualan opiskelija Oskar.