Sivu päivitetty 30.12.2016
Elintarviketekniikan laboratorion palvelut

Elintarviketekniikan laboratorion palvelut

UHT/HTST-laitteisto

Laitteistoon kuuluu kaksi erityyppistä lämpökäsittelylaitetta: toisella voidaan prosessoida juoksevia nesteitä ja toisella mm. erilaisia soseita. Laitteistojen käsittelylämpötiloja ja pitoaikoja voidaan säätää joustavasti. Laitteistoon voidaan liittää myös homogenisaattori. Tuotteen pullotus ja pakkaaminen tehdään laminaarikaapissa. Laitteiston maksimikapasiteetti on 200 l/h.

Kylmä- ja spray-kuivaus

Spray-kuivauslaitteistolla voidaan testata tuotteen (kiintoainepitoisuus 20-30%) kuivausprosessi pilot -mittakaavassa. Laitteisto soveltuu pienien erien (max 50 l) kuivaamiseen. Kuivaimen haihdutuskapasiteetti on 1,3-7 kg/h lämpötilasta riippuen. Maksimilämpötila kuivausilmalle on 350 °C. Laitteisto soveltuu mm. maidon, heran, mehujen, rasvaliuosten sekä mikrobien kuivaukseen.

Tuotekehityskeittiö ja Aistinvarainen arviointi

Tuotekehityskeittiössämme on monipuoliset laitteet ja välineet, joita yritykset voivat hyödyntää kehitystyössään. Keittiössä on mm. kutteri, makkararuiskut, kypsennys / savustuskaappi, vakumointilaite ja erilaisia paistouuneja sekä keittolaitteistoja. Keittiön yhteydessä on myös aistinvaraisen arvioinnin laboratorio, jossa voidaan tehostaa tuotekehitysprosessia. Arvioijina voidaan käyttää laajasti opiskelijoita sekä henkilökuntaa.

Turun AMK:n Bioalojen laboratorion laitelista (pdf)