Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.4.2016

Turun AMK kiinnosti hakijoita kevään yhteishaussa

Eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 50 000 aloituspaikkaa tavoitteli 152 000 hakijaa. Hakijoista 54 prosenttia valitsi ammattikorkeakoulun ensisijaiseksi hakukohteekseen. Turun AMK oli kolmanneksi kiinnostavin ammattikorkeakoulu tarkasteltaessa ensisijaisia hakijoita.

Yhteensä hakijoita Turun ammattikorkeakoulun 60 koulutukseen tuli 14 077. Aloituspaikkoja Turun ammattikorkeakoulussa syksyllä alkaviin koulutuksiin on yli 2100. Lukumääräisesti eniten hakijoita oli aiempien vuosien tapaan sosiaali- ja terveysalan sekä liiketalouden koulutuksiin.

Sosiaali- ja terveysalalla vetovoimaisimpia olivat hammasteknikon ja fysioterapeutin tutkinnot. Tekniikan koulutuksista monet, kuten tuotantotalouden ja konetekniikan insinöörikoulutukset kasvattivat hakijamääriään viime vuodesta. Kulttuurialan koulutuksista eniten hakijoita aloituspaikkoihin nähden keräsivät kuvataide ja animaatio.

─ Erityisen ilahduttavana näen tarjoamiemme monimuotokoulutusten suosion suuren kasvun, kertoo hakijamääriin tyytyväinen Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila

Valintakokeet tulossa

Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse 13.5. alkaen. Tarkat valintakoepäivät sekä mahdollisen ennakkomateriaalin löydät koulutuksen sivulta.  

Sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa (ei koske englanninkielisiä ja YAMK-koulutuksia) on varsinaisen valintakokeen lisäksi esivalintakoe. Esivalintakoe järjestetään ti 3.5.2016 klo 9.00. Koe on sähköinen ja sen voi tehdä missä tahansa, kunhan käytössä on tietokone ja luotettavat internet-yhteys. Kaikki hakijat osallistuvat kokeeseen eli siihen ei kutsuta erikseen. Hakijoille lähetetään sähköpostitse etukäteen linkki kokeeseen. Esivalintakokeessa on myös ennakkomateriaali, joka julkaistiin 1.4. Huomioithan, että myös varsinaisessa valintakokeessa on ennakkomateriaali, joka on eri kuin esivalintakokeessa. Kaikki tiedot esivalintakokeesta löydät täältä: http://soteli.metropolia.fi. Tiedot varsinaisesta valintakokeesta löydät koulutuksen sivulta.

Valintojen tulokset ja opiskelupaikan vastaanottaminen

Valintojen tulokset ilmoitetaan 1.7.2016. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 15.7.2016 klo 15.00 mennessä. Opiskelupaikan voi ottaa vastaan Oma Opintopolku-palvelussa, mutta opiskelupaikan vastaanottamiseen tarvittavat liitteet tulee toimittaa Turun AMK:n Hakijapalveluihin. Liitteet voi toimittaa myös sähköisesti. Lue lisää liitteiden toimituksesta ja muista tarkistaa myös yhteishaun tärkeät aikataulut täältä.  

Opinnot alkavat kaikissa koulutuksissa elo-syyskuussa. Tarkemmat tiedot alkamisajankohdista toimitetaan opiskelemaan valituille heinäkuussa.

Onnea valintakokeisiin ja hakuun!