Sivu päivitetty 11.5.2016
peruskiven muuraus

Terveyskampus Turun sydän muurattiin

Maanantaina 9.5.2016 koettiin historiallinen hetki, kun Turun kaupungin kärkihankkeisiin lukeutuvan Medisiina D -rakennuksen peruskivi muurattiin. Tilaisuutta kunnioitti läsnäolollaan myös sisäministeri Petteri Orpo.

Teksti: Joni Vainio
Kuva: Oona Karhunen

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy rakennuttaa Turussa Medisiina D -uudisrakennusta, jonka on tarkoitus valmistua touko-kesäkuussa 2018. Uudet opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat tehdään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille, Turun yliopistolle, Turun ammattikorkeakoululle sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle.

– Suomella on tunnetusti ollut kaksi valttikorttia: puu ja pää. On hienoa nähdä, että osaamiseen panostetaan. Turun asema lääketieteen ja bioalan osaamiskeskuksena vahvistuu entisestään, Orpo sanoi.

Turun AMK:n terveys- ja hyvinvointiala siirtyy Kupittaalle vuonna 2018 Medisiina D -rakennukseen sekä ICT-Cityyn. Valmistuessaan Medisiina D tarjoaa 600 työpaikkaa ja opiskelijoita alue houkuttelee yli 1000.

– Medisiina D tulee vahvistamaan Turun valtakunnallista asemaa terveysalan osaamiskeskittymänä. Läheinen yhteistyö synnyttää aivan uudenlaista käytännönläheistä oppimista ja tutkimusta koko verkostossa, kertoi Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Terveyskampus Turun tavoitteena on kehittää monialainen, kansainvälinen huipputason osaamiskeskittymä lääketieteessä sekä muilla terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä aloilla.

– Tätä on kutsuttu synergiataloksi. Tämä rakennus ei saa olla pelkästään seinät, sillä silloin olemme epäonnistuneet yhteistyön rakentamisessa, sanoi Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.