Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.9.2016

Mikael Agricola -mobiilipeli innostaa Turun Kirjamessuilla

Suomen vanhimmille kirjafestivaaleille, Turun Kirjamessuille, on kutsuttu tänä vuonna yhteensä 4000 koululaista. Opiskelijoita ja muuta yleisöä kannustetaan kulkemaan alueella Turku Game Labin kehittämää, Mikael Agricola -aiheista mobiilikäyttöistä messupeliä käyttäen.

Tiedote. Julkaistu: 26.09.2016 klo 10:44
Turun ammattikorkeakoulu

Messuyleisöä aktivoidaan peliteknologisin keinoin

Mobiilisovelluksen mahdollistamat pelitehtävät ja tietovisat avaavat ovet uusille oivalluksille ja johdattelevat aiheeseen entistä syvemmin.

– Tarkoituksenamme on tuoda peliteknologian avulla uudenlaisia wow-kokemuksia ja
-elämyksiä elävöittämään esimerkiksi tämän kaltaisia messutapahtumia, pohtii projektityöntekijä Pekka Qvist Turun AMK:n ja Turun yliopiston pelilaboratoriosta Turku GameLabista.

Mahdollisuus oivaltaa ja päästä aiheeseen kiinni syvällisemmin 


Messupelissä liikutaan Turun Mikael -hahmon opastuksella ympäri messualuetta:
 
– Käytännössä pelaajat keräävät ja skannaavat peliin liittyviä kuva-aiheita Mikael Agricola-teemaisista postikorteista, Qvist kertoo.
 
Lisäksi peli tarjoaa messukävijöille Lingsoft Oy:n One-Hour Words (OHW) -sanaston avulla Agricola-aiheista tietoutta. Sanaston tietojyväsiä on poimittu pelaajalle myös pelin sisältämien erilaisten minipelien ja tietovisojen palkinnoiksi.
 
– Laajan Agricola-aiheisen OHW-sanaston avulla messukävijät pääsevät asiaan sisälle helposti, ja uusille oivalluksille annetaan mahdollisuus, toteaa Ossi Tuusvuori Lingsoft Oy:stä. Sanasto toteutettiin alun perin vuonna 2007 vietetyn Agricolan juhlavuoden yhteydessä.
 
Messuilla voi myös törmätä ihka elävään maisteri Mikael Agricolaan (Niilo Rantala), joka ajan hengen mukaisesti pelaa hänkin kännykällään mobiilipeliä. Mikael Agricola-seura on mukana messuilla (A20).
 
Turun Kirjamessuilla pelattavissa oleva Turku GameLabin kehittämä Mikael Agricola
-aiheinen messupeli on toteutettu yhteistyössä Turun Messukeskuksen ja Lingsoft Oy:n kanssa Tekesin-rahoitteisessa Fast WOW Boosting SME Business -projektissa. Se on osa lokakuun lopulla käynnistyvän Reformaation merkkivuoden monipuolista ohjelma- ja tapahtumatarjontaa Turussa ja Turun kirjamessuilla.
 
Lisätietoja:
projektityöntekijä, Pekka Qvist, +358 50 598 5741, pekka.qvist@turkuamk.fi
 
Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction