Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 23.11.2016

Kirjastonhoitajien säätiön perinteinen Vuoden opinnäytetyö -tunnustus on myönnetty

Kirjastohoitajien säätiö kartoittaa, minkälaisia ansiokkaita opinnäyte- ja kehittämistöitä yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa tehdään vuosittain kirjasto- ja tietopalvelun sekä informaatiotutkimuksen koulutusohjelmissa.

Turun ammattikorkeakoulun kirjastoalan koulutus on viime vuosina menestynyt hyvin tässä kilpailussa.

Kirjastonhoitajien säätiö palkitsi vuoden 2016 kirjastoalan oppilaitosten ehdottamien erinomaisten lopputöiden joukosta kolme tutkimusta palkinnoilla, jotka ovat 500 euron stipendi ja kunniakirja.

Kaksi näistä palkituista oli Turun AMK:n kirjastoalan opinnäytetöitä. Palkituiksi tulivat Heidi Karhu Oulun kaupunginkirjastosta sekä Kalle Riiheläinen Helsingin kaupunginkirjastosta.

Molemmat palkitut opiskelivat Turun ammattikorkeakoulun ylempään AMK-tutkintoon valmistavassa koulutusohjelmassa. Aikaisempina vuosina stipendejä on mennyt myös Turun AMK:n nuoriasteen opiskelijoille.

 

Asiakaslähtöisiä ja osallistavia kehittämismenetelmiä

Heidi Karhun opinnäytetyö käsitteli sitä, miten elämänkaarimallin mukaista palvelutarjontaa voi kehittää Oulun kaupungissa ja kaupunginkirjastossa. Opinnäytetyö oli osa laajempaa kehittämisprojektia, josta tekijä oli onnistunut erinomaisesti rajaaman sopivan siivun kehittämistyöhönsä.

Kalle Riiheläinen puolestaan hyödynsi kehittämistyössään vähemmän käytettyä gap-analyysia, jolloin sekä asiakkaat että henkilökunta pääsivät mukaan työprosessiin.

Yliopettaja Olli Mäkisen mukaan on hienoa, että koulutusohjelman opinnäytetöissä käytetään asiakaslähtöisiä ja osallistavia kehittämismenetelmiä (esim. palvelumuotoilu, eläytymismenetelmä, gap-analyysi), sillä ne ovat tätä päivää.

- Palkinnot ovat myös osoitus siitä, että koulutusohjelmamme pärjää hyvin kilpailussa yliopistojen ja muiden ammattikorkeakoulujen kanssa, toteaa Mäkinen.

Tutustu Turun AMK:n kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelmiin