Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.2.2017

Perinteinen telttasirkus kiertää ilman telttaa

Turun AMK:n Taideakatemian ensimmäisen vuosikurssin sirkusopiskelijat viihdyttävät sirkusesityksellään pääsiäisen kieppeillä. Moni sirkusopiskelija esiintyy ensimmäistä kertaa yleisön edessä. SirQtraD -nimellä kiertävä esitys noudattelee perinteistä numerokeskeistä muotoa.

Teksti ja kuva: Anniina Virtanen

Ensi-ilta 14. huhtikuuta Sigyn-salissa on pyhitetty turkulaisten lastenkotien lapsille ja nuorille hyväntekeväisyysnäytökseksi.

Sirkusohjaaja Heidi Aho toivottaa kaikki tervetulleeksi avoimiin esityksiin ensi-illan jälkeen.

Torstaina 13. huhtikuuta aamupäivällä järjestetään esitys, joka on suunnattu koululaisryhmille, mutta sinne on myös myytävänä yksittäislippuja. Samana iltana on avoin esitys kaikille klo 19 alkaen.

Lisäksi yleisölle avoimia esityksiä on toukokuun lopulla Köysiteatterissa 23.–26. päivä aina kymmeneltä aamupäivällä.

– Pääasiassa sirkus kiertää tilauksesta Varsinais-Suomen alueella muun muassa kouluilla, esityksen ohjannut Heidi Aho kertoo.

Sirkuksen opiskelijat pitävät esityksen jälkeen sirkustyöpajoja, joissa oppilaat pääsevät tutustumaan ja kokeilemaan itse esityksessä näkyviä sirkuslajeja ja teemoja. CirQtraD on kiertueella 18.–28. huhtikuuta.

CirQtraD on 2016 aloittaneiden sirkusopiskelijoiden ensimmäinen yhteinen esitys. Se sisältää muun muassa pariakrobatiaa ilmassa, pyramideja, ristiheittoja ja tanssia.

Millaiset ovat opiskelijoiden fiilikset ennen esitystä? Katso video alta: