Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 20.2.2017

Koulutusorganisaatiot aloittavat yhteispäivystyksen Potkurissa

Kuusi Turun seutukunnan koulutusorganisaatiota aloittaa viikoittaisen päivystyksen Turun seudun yrityspalvelupiste Potkurin tiloissa. Päivystyksen tavoitteena on palvella koulutusyhteistyöstä kiinnostuneita yrityksiä ja auttaa niitä rakentamaan mahdollisimman osuvia yhteistyökumppanuuksia koulutusorganisaatioiden kanssa.

Idea yhteispäivystyksestä nousi esiin Turun ammattikorkeakoulun Selko-hankkeen organisoimassa työpajassa tammikuun loppupuolella. Ideaa lähti viemään eteenpäin Turku Science Park Oy:ssä korkeakouluyhteistyöstä vastaava erityisasiantuntija Tero Keva. Hän käynnisti Turku Science Park Oy:n alaisuudessa toimivan Potkurin ja koulutusorganisaatioiden välisen yhteistyön nopeassa tahdissa.

- Alueen yritykset ovat erittäin tervetulleita tutustumaan koulutusorganisaatioiden tuottamiin palveluihin ja keskustelemaan tarkemmin omista koulutusyhteistyötarpeistaan. Halutessaan päivystyksiin voi varata ajan Potkurin numerosta 040 488 2000, mutta paikalle voi toki tulla myös aikaa varaamatta, Keva kertoo.

Kevan mukaan koulutusorganisaatiot voivat jatkossa myös järjestää omia sidosryhmätilaisuuksiaan Potkurin tiloissa.

Turun ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut-yksikön päällikkö Kirsti Virtanen pitää tärkeänä, että yhteistyö parantaa yritysten mahdollisuuksia saada tietoa eri koulutusorganisaatioiden yrityksille suunnatuista palveluista. Yhteistyömahdollisuudet avaavat yrityksille mahdollisuuksia osaamiseen perustuvaan liiketoiminnan ja tuotteiden kehittämiseen.

- Yritykset eivät aina tiedä mitä kaikkea me koulutusorganisaatiot pystymme tarjoamaan. Tämän vuoksi on tärkeää, että on olemassa konkreettinen aika ja paikka, jossa yritykset voivat saada vastauksia kysymyksiinsä ja tarvittaessa varata ajan myös yksityiskohtaisempaa keskustelua varten, Virtanen sanoo.

Helmikuussa käynnistyvään päivystykseen osallistuvat Turun ammatti-Instituutti, Turun Aikuiskoulutuskeskus, Raision seudun koulutuskuntayhtymä Raseko, Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto ja Åbo Akademi.

Tulevaisuus on yhteistyössä

Turku Science Park Oy:n rooli yrityksiä ja yrityspalveluita tarjoavia toimijoita – myös koulutusorganisaatioita – yhdistävänä välittäjäorganisaationa kasvaa tulevaisuudessa. Potkurin toiminta onkin osoitus käytännönläheisestä toiminnasta, joka ei vaadi suurta resursointia vaan toimijoiden yhteistä tahtotilaa ja aitoa yhteistyötä.

- Tulevaisuudessa korkeakoulujen ja yritysten välisen monialaisen yhteistyön merkitys kasvaa. Tämä on yksi tapa edistää tätä yhteistyötä. Helposti löydettävät ja lähestyttävät palvelut ovat edellytys sille, että osapuolien väillä voi syntyä uusia ja yllättäviäkin yhteistyömalleja, toteaa Korkeakoulukumppani-palvelun yhteyshenkilönä Turun yliopistossa toimiva lehtori Antti Tuomisto.

Potkurin päivystykset käynnistyvät Turun seudun yrityspalvelupiste Potkurissa (os. Joukahaisenkatu 3, 20520 Turku) tiistaina 28.2. Sen jälkeen koulutustoimijoiden edustajat päivystävät säännöllisesti tiistaisin ja torstaisin klo 12.15-14.15.

Lisätietoja yhteistyöhön osallistuvilta organisaatioilta:

Turku Science Park Oy:
Erityisasiantuntija Tero Keva, tero.keva@turkusciencepark.com,  puh. 044 780 7457

Turun Ammattikorkeakoulu:
Kumppanuuspäällikkö Kirsti Virtanen, kirsti.virtanen@turkuamk.fi, puh. 050 598 5681

Turun yliopisto:
Lehtori Antti Tuomisto, antti.tuomisto@utu.fi, puh. 040 737 1533

Turun ammatti-instituutti:
Aikuiskoulutuspäällikkö Riitta Mäki, riitta.maki@turku.fi, puh. 050 564 1613

Turun Aikuiskoulutuskeskus:
Asiakaspalvelupäällikkö Risto Ruohola, risto.ruohola@turnakk.fi, puh. 0400 806 116

Raseko:
Kehittämispäällikkö Olli Vuorinen, olli.vuorinen@raseko.fi, puh. 040 716 1312

Åbo Akademi:
Utbildningschef Katarina Drugg, katarina.drugg@abo.fi, puh. 02 215 3282