Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.3.2017

Digitalisaatio hyötykäyttöön yrityksissä – jokaiselle oikean kokoinen ja oikean suuntainen digiloikka

Digitalisoimalla pk-yritysten toimintoja voidaan saavuttaa työtehon ja työprosessien parantamista sekä lisätä työhyvinvointia. Mutta miten tämä tapahtuu käytännössä, kun erityisesti pk-yrittäjillä on monta rautaa samanaikaisesti tulessa eikä aikaa tai muita resursseja ylimääräisten digiaskeleiden tekemiseen löydy, vaikka halua riittäisi?

– Olemme tehneet jo pitkään tiivistä yhteistyötä kymmenien alueen yrityksen kanssa ja osana ICT Week -tapahtumaa järjestämme DIGI Yourself -seminaarin, jossa esittelemme ensimmäisiä kokemuksia ja tuloksia toteutetuista projekteista ja yhteistyömalleista, kertoo lehtori Antti Tuomisto Turun yliopistosta.

DIGI yourself –seminaarin järjestävät Inside the Box, Stratos, Työelämän ICT-taidot kaupan alalla ja Mikrot menestykseen. Aamupäivällä pk- ja IT-alan yrittäjät kertovat inspiroivia kokemuksia tuottavasta yhteistyöstä. Keskipäivän teemassa virittäydytään pohtimaan osaamisen johtamista mikro-ja pk-yrityksissä. Iltapäivän aikana kuullaan kiintoisaa tietoa digiosaamisen kehittämisestä kaupanalalla. Seminaarin ohessa on aulatiloissa koko päivän Digivoimala-foorumi, joka kohtauttaa IT-alan ammattilaisia ja pk-yrittäjiä. Digivoimala rohkaisee uusien digiloikkien käynnistämiseen luotettavien yhteistyökumppanien avulla. Ja jos epäilyttää, niin aina voit kääntyä hankkeemme, Inside-the-Boxin puoleen!

Digitalisaatio hyötykäyttöön yrityksissä

Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun yhteisessä Inside the Box –hankkeessa etsitään ratkaisuja Turun ja lähiseudun mikro- ja pk-yritysten tuottavuuden ja työhyvinvoinnin parantamiseen digitalisaatiota hyödyntäen. Hankkeessa tehdään näkyväksi digitaalisten teknologioiden monimuotoista hyödyntämistä erityisesti yrityksen sisäisissä toiminnoissa, asiakasrajapinnassa ja kansainvälisyyteen liittyen. Tapatuskohtainen toteutustahti ja ensipotkujen suunta, sisältö ja muutoksen kohde tulee harkita tarkoin. Lähtökohtana on uudelleenarvioida toiminnan tuottavuus ja yrityksen liiketoiminnan tavoitteet.

Inside the Box käynnistyi keväällä 2016 ja tavoitteena on yrityskohtaisten digiloikkien kautta arvioida yrityksissä toteutettujen tapauskohtaisten loikkien vaikutuksia liiketoimintaan. Samalla tarkastellaan laajemmin vaikutuksia tietotyön sujuvuuden näkökulmasta työhyvinvointiin, jaksamiseen ja työssä viihtymiseen. Hankkeessa vuosien 2016-2018 aikana toteuttavia asiakasprojektit analysoidaan ja niistä saatujen kokemusten perusteella pilotoidaan palvelu, joka auttaa yrityksiä tunnistamaan digitalisaation pullonkaulat toiminnan ja työhyvinvoinnin kehittämisessä ja toteuttamaan muutosaskeleita hallitusti. IT-yritysten toimiva kumppanuus on palvelun luonnollinen osa.

– Palvelun kautta alueen korkeakoulut ja IT-alan yritykset voivat lähteä toteuttamaan digitalisaatioratkaisuja tapauskohtaisesti, väylän ohjeiden ja käytänteiden mukaisesti tarkoituksenmukaisin digiloikin. Korkeakoulut voivat tehdä esimerkiksi pilotteja, testausta, vaatimusmäärittelyjä ja työprosessien läpikäyntiä. Korkeakoulut eivät kuitenkaan tarjoa softaa ja niiden ylläpitoa, joten tässä kohtaa IT-yritysten rooli nousee tärkeäksi, toteaa projektipäällikkö Marika Säisä Turun AMK:sta.

DIGI Yourself –seminaari järjestetään 8.3.2017 klo 8.30-17 ICT-cityn auditorio OMEGAssa, osoitteessa Joukahaisenkatu 3-5, 20520 Turku. Inside the Box –hanke on Turun ammattikorkeakoulun ICT-yksikön ja Turun yliopiston kauppakorkeakoulun tietojärjestelmätieteen yhteishanke. Hankkeen rahoituksesta vastaavat ESR, TeliaSonera Oyj ja toteuttajat. Hanke toteutetaan ajalla 8.2.2016-31.12.2018.