Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.3.2017

Turun AMK vahvisti yhteistyötään Japaniin

Japanin-yhteistyökorkeakoulusta Sendaista saapui japanilasidelegaatio rehtoreineen allekirjoittamaan MoU-sopimuksen (Memorandum of Understanding) National Institute of Technologyn (NIT) Tohokun konsortion ja Turun ammattikorkeakoulun välille.

Yhteistyötä korkeakoulujen välillä on tehty jo noin 10 vuotta ja nyt käydyissä keskusteluissa yhteistyötä syvennetään ja kehitetään edelleen.

Kyseessä on uusittu konsortiosopimus. Konsortioon kuuluu suomalaisten Turun AMK:n ja Metropolia AMK:n lisäksi kuusi japanilaista National Institute of Technologyä Tohokun alueelta Pohjois-Japanista. Yhteistyö konsortion jäsenten välillä on ollut hyvin aktiivista, ja opiskelijoita sekä henkilökuntaa liikkuu säännöllisesti maiden välillä, ja mm. tutkimusyhteistyötä tehdään säännöllisesti.

Allekirjoitetun sopimuksen myötä jatketaan aiempaa yhteistyötä. Sopimuksen allekirjoittivat presidentti, rehtori Hiroshi Fukumura ja Turun AMK:n puolelta rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila. Nyt uudistettu sopimus mahdollistaa monenlaisen yhteistyön jatkumisen ja uusien yhteistyömuotojen avautumisen.

Hiroshi Fukumura tutustui Turun AMK:ssa tapahtuvan vierailunsa aikana myös tieto-ja viestintätekniikan sekä kemiantekniikan laboratorioihin ja opetustiloihin.

Japanilaisista kouluista tässä konsortiossa on mukana:

- National Institute of Technology, Sendai College

- National Institute of Technology, Ichinoseki College

- National Institute of Technology, Akita College

- National Institute of Technology, Fukushima College

- National Institute of Technology, Tsuruoka College

- National Institute of Technology, Hachinohe College