Sivu päivitetty 17.3.2017

Pelit ja leikki liikuttavat kaikenikäisiä

Liikunta kuuluu kaikille! Turun ammattikorkeakoulu ja Satakunnan ammattikorkeakoulu toivat Tampereen Sportec-messuille esteetöntä ja pelillistä liikuntaa kaikenikäisille. Sportec – liikuntapaikkojen ammattimessut järjestettiin 16.–17.3. Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa.

Messutarjonnassa yhdistyivät kahden korkeakoulun moniammatillinen osaaminen esteettömyyden, rakentamisen ja peliteknologian näkökulmista.

Liikuntaa kaikille aisteille

Näytä lisää

Korkeakoulujen kahdella yhteisellä messuosastoilla pelattiin hiihto- ja liiketunnistuspelejä, jotka haastavat osallistujan liikkumaan ja ratkaisemaan pulmatehtäviä. Messuosallistujat pääsivät myös suunnittelemaan ja tuunaamaan omaa unelmiensa liikunnallista leikkipuistoa.

Leikkipuiston_tuunaus_3.jpg
Unelmien liikunnallisen leikkipuiston tuunausta

Yleisön kokeiltavana oli myös aistitunneli. Se on kokemusrata, jossa voi heittäytyä mielikuvituksen vietäväksi eri aistien kautta koettujen tuntemusten avulla.

Aistitunneli.jpg
Aistitunneli

Tulevaisuuden leikkipuisto on esteetön ja osallistava

Näytä lisää

Korkeakoulut julkaisivat messuilla sähköisen oppaan asiantuntijoille, jotka suunnittelevat ja rakentavat liikuntaa tukevia leikkipuistoja Design for All -periaatteella. Opas havainnollistaa esteettömyysnäkökulmaa videoin sekä sisältää 2D- ja 3D-mallit kaikille käyttäjäryhmille soveltuvasta leikkipuistosta, joka hyödyntää digiteknologiaa ja tukee yhteisöllisyyttä. Verkkosivustona toteutettu opas esteettömän liikuntaleikkipuiston suunnitteluun on kaikkien saatavilla maksutta. Kyseessä on vielä täydentyvän sivuston beta-versio. 

KokoAlue.jpg
3D-malli liikuntaleikkipuistosta

 

Korkeakoulujen moniammatillista yhteistyötä

Näytä lisää

Sportec1.jpg
Messutiimi
Opas julkistettiin messuilla järjestetyssä Liikuntaa tukeva leikkipuisto kaikille -hankkeen loppuseminaarissa torstaina 16.3. Hanke on toteutettu Turun ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulun eri alojen ammattilaisten yhteistyönä. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman hankkeen yhteistyökumppaneita olivat myös Porin ja Turun kaupungit sekä leikkipuistovälineyritykset.