Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.3.2017

Osoita projektitaitosi sertifioitumalla

Kevään 2017 aikana Turun AMK:ssa pilotoidaan Projektiyhdistyksen (PRY) oppilaitoksille luomaa projektihallinnan PM Foundation -sertifikaattia. Sertifioitumiskokeeseen voi osallistua ilmaiseksi 25. huhtikuuta Lemminkäisenkadulla ja Sepänkadulla.

PM Foundation -sertifikaatti osoittaa, että sen haltijalla on ulkopuolisen tahon eli Projektiyhdistyksen myöntämä todistus projektihallinnan taidoista. Oppilaitokselle sertifiointi on työkalu, joka auttaa varmistamaan, että projektihallinnan opetuksen sisältö vastaa työelämän tarpeita.

PM Foundation on luotu oppilaitoksille

Kansainvälinen projektiammattilaisten IPMA-verkosto on laatinut ammattikunnalle neliportaisen pätevyysmäärittelyn. IPMA-sertifikaatit kertovat henkilön projektiosaamisesta ja -kokemuksesta.  Projektiyhdistys järjestää IPMA-sertifioinnit Suomessa. Sertifioituja projektiammattilaisia on Suomessa jo yli 4 000 ja maailmanlaajuisesti lähes 300 000.

Projektiyhdistys on kehittänyt opiskelijoita ja oppilaitoksia varten IPMA:n sertifiointijärjestelmän projektiosaajaa (D-taso) vastaavan PM Foundation -sertifikaatin. Sertifikaatin saadakseen on läpäistävä testi, joka on oppilaitosten projektinhallinnan opetuksen käyttöön sovitettu ja IPMA:n määrittelyn mukainen

Projektitaitoja tarvitaan kaikilla aloilla

Projektitaidoista on kaikilla aloilla etua, joillakin aloilla ne ovat välttämättömiä. Projektihallintaa opetetaan hyvin erilaisilla kursseilla. Projektiosaaminen ja -kokemus eivät selviä koulutodistuksista; projektipäällikkö-nimikettä käytetään ilman yhtenäistä ammattitaitojen kriteeristöä.

Työelämässä lähes jokainen on mukana tai vetää uransa aikana erilaisia projekteja. Monet valitsevat työuransa projektijohtamisen parista. Projekteja tehdään globaalisti, kaikilla toimialoilla, kaiken kokoisissa organisaatioissa. Projektien onnistuminen ei ole itsestäänselvyys, kuten saamme usein mediasta lukea. Onnistumisen takaavat varmimmin osaavat ja kokeneet projektiammattilaiset.

Projektiosaamisella onkin hyvin suuri ja kasvava merkitys sekä yksilön, organisaation että koko yhteiskunnan menestymiselle. Pätevistä ja kokeneista projektialan ammattilaisista on työmarkkinoilla globaalisti huutava pula.

Projektihallinnan sertifikaatti osoittaa työnantajalle, että hakijalla on kansainvälistä määrittelyä vastaavat projektitaidot. Se on hyvä lisä ansioluettelossa ja voi olla avuksi työnhaussa.

Kokeeseen täytyy ilmoittautua ja siihen voi valmistautua

Sertifiointikoe järjestetään 25. huhtikuuta klo 9.00 Lemminkäisenkadulla ja Sepänkadulla. Kokeeseen voivat ilmoittautua kaikki Turun AMK:n opiskelijat ja henkilökuntaan kuuluvat, mukaan mahtuu noin 60 osallistujaa. Ilmoittautumislomake avataan myöhemmin ja siitä tiedotetaan erikseen.

Muodollisia vaatimuksia sertifiointikokeeseen osallistumiselle ei Projektiyhdistyksellä ole. Koe testaa projektinhallinnan perustaitoja, joita on voitu hankkia erilaisilla kursseilla tai käytännön kautta. Kokeeseen voi valmistautua lukemalla jonkun projektinhallinnan perusteoksen, esimerkiksi:

Kokeessa on 120 monivalintakysymystä ja niihin vastataan tietokoneella. Tuloksen saa heti kokeen päätyttyä, sertifikaatin muutaman viikon päästä kokeen jälkeen. Sertifikaatin lisäksi jokainen voi analysoida ja kehittää omaa projektiosaamistaan laaja-alaisen osaamisprofiilin perusteella.

Pilotointiprojektia johtavat YAMK-opiskelijat

Huhtikuinen sertifiointikoe on osa viiden projektijohtamisen YAMK-opiskelijan projektijohtamisen kolmen kurssin opintokokonaisuuteen (15op) kuuluvaa harjoitustyötä. Opiskelijat valmistelevat, suunnittelevat ja toteuttavat yhden oikean projektin.

Projektiryhmä laatii oppilaitokselle sertifiointiprosessin, hoitaa yhden sertifiointikoetilaisuuden järjestelyt ja tekee oppilaitokselle selvityksiä, joiden avulla voidaan päättää, ottaako Turun AMK Foundation –sertifioinnin käyttöön.