Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.4.2017

Superseniorit-viikko liikuttaa kehoa ja mieltä

Turun ammattikorkeakoulu sekä Turun ja Kaarinan vanhusneuvostot järjestävät Superseniorit-viikon 8.–12.5.2017. Tarjolla on virkistystä moneen makuun: tietovisailua, bailatinoa, tietoiskuja terveydestä, museokäyntejä, potkunyrkkeilyä, kahvittelua, yhteislaulua ja lavatansseja.

Turussa ja Kaarinassa järjestettäviin tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki paikkakuntalaiset, jotka kokevat olevansa supersenioreita.

Jo toista kertaa järjestettävä viikko tarjoaa entistäkin monipuolisemman kattauksen tapahtumia: viikon jokaisella päivällä on oma teemansa.

– Haluamme edistää ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta, mikä on korkeakoulumme strategian mukaista alueellista vaikuttamista, projektipäällikkö Katariina Felixson Turun ammattikorkeakoulusta kertoo.

Yhteisöllisyyttä ja osallisuutta

Maanantain teema on yhteisöllisyys ja osallisuus. Päätapahtumassa Turun kaupunginkirjastossa keskustellaan vapaaehtoistyöstä ja yhteisöllisyydestä. Lähialueilla Pansio-Pernossa, Suikkilassa, Hirvensalossa ja Littoisissa tutustutaan naapureihin jakamalla muistoja ja tarinoita seurapelien avulla. Jo muutaman vuoden pyörineillä SIPPE-hyvinvointikutsuilla kahvitellaan yhteisöllisesti.

Viikon aikana myös eri sukupolvet kohtaavat toisensa: tapahtuman järjestämiseen osallistuu lähes 100 Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaa eri aloilta. Mukana on toimintaterapeutti-, suuhygienisti-, fysioterapeutti- ja sosionomiopiskelijoita.

– Opiskelijoillemme viikko tarjoaa ainutlaatuinen oppimisympäristön, jossa omaa osaamista voi kehittää yhteistyössä eri alojen opiskelijoiden kanssa, Felixson kuvailee.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia keholle ja mielelle

Taide ja kulttuuri ovat helppo ja hauska tapa lisätä omaa hyvinvointia. Tiistain teema on kulttuuri, ja päätapahtuma järjestetään Kaarinassa Koriston tallissa. Tarjolla on monenlaista toimintaa musiikista kuvataiteeseen. Mukana päivässä on mm. Turun ammattikorkeakoulun Taikusydän-hanke, joka toimii taiteen ja hyvinvoinnin valtakunnallisena yhteyspisteenä.

Keskiviikko ja torstai pistävät superseniorit liikkeeseen ja tarjoavat tietoa hyvinvoinnista ja terveellisestä ravinnosta. Turun ammattikorkeakoulun Ruiskadun toimipisteessä järjestetään keskiviikkona 10.5. unelmien liikuntapäivä. Torstain terveyspäivässä Ruiskadulla on mahdollista tutustua arjen toimia helpottaviin apuvälineisiin ja sisustusratkaisuihin Kunnon kodissa.

Viikon päättää konsertti perjantaina 12.5. Turun konserttitalossa. Konsertti sisältää laulua ja tanssia eri vuosikymmeniltä. Esiintyjinä ovat mm. Aulis Kotaviita ja Pirkko Mannola. Konsertti on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: www.superseniorit.fi