Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.5.2017

Superseniorit-viikko tarjosi virkistystä ikäihmisille

Superseniorit-viikko tarjosi monipuolista virkistystä ikäihmisille 8.–12.5. Turun ammattikorkeakoulun sekä Turun ja Kaarinan vanhusneuvostojen yhteistyössä järjestämän tapahtuman kantava teema oli hyvinvointi ja sen eri osa-alueet.

Pääkuva: Maanantaina Turun pääkirjastossa käytiin mielenkiintoista paneelikeskustelua vapaaehtoistyöstä ja yhteisöllisyydestä.

Ympäri Turkua ja Kaarinaa levittäytynyt tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa.

– Onnistuimme toteuttamaan ikäihmisten hyvinvointia ja osallisuutta edistävän viikon, jonka tapahtumiin osallistui yhteensä noin 1500 supersenioria, projektipäällikkö Katariina Felixson Turun ammattikorkeakoulusta iloitsee.

Hyvinvointi on laaja käsite

Viikko tarjosi monipuolista ja aktivoivaa ohjelmaa hyvinvoinnin eri osa-alueet huomioiden: fyysisen hyvinvoinnin vahvistamiseen oli tarjolla monenlaista liikuntaa ja neuvontaa tietoiskuista kuntonyrkkeilyyn ja Bailatinoon.

Hengenravintoa tarjosivat esimerkiksi erilaiset taidetyöpajat sekä mahdollisuus yhteislauluun ja tanssiin.

– Taidetoimintaan osallistuminen voi muun muassa lievittää ikääntyneiden yksinäisyyttä ja vahvistaa rohkeutta kohdata uusia haasteita, Taikusydän-hankkeen projektipäällikön Anna-Mari Rosenlöf kertoi Kaarinassa Koroisten tallilla vietetyssä kulttuuriaamupäivässä.

Erityisesti viikon yhteisöllisyys sekä uusien kokemusten mahdollistaminen tarjosivat supersenioreille tilaisuuden psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämiseen.

Opiskelijoilla tärkeä rooli tapahtuman tuottamisessa

Ammattikorkeakoulun opiskelijoille viikko tarjosi monipuolisia oppimismahdollisuuksia aidoissa oppimisympäristöissä sekä arvokkaita kohtaamisia ikäihmisten kanssa. Tapahtuman toteutukseen osallistui yli 70 opiskelijaa.

– Viikon tapahtumissa oli mukana sosionomi-, toimintaterapeutti-, fysioterapeutti-, suuhygienisti- ja sairaanhoitajaopiskelijoita, joille viikko tarjosi loistavan tilaisuuden harjoitella moniammatillista työskentelyä, Felixson kuvailee.