Sivu päivitetty 10.7.2017

Taidetta ja sähköä Ruisrockissa

Turun AMK on tehnyt useita vuosia yhteistyötä Ruisrock-festivaalin kanssa, ja vuosittain opiskelijamme ja alumnimme ovat mukana tuottamassa ohjelmaa festareille. Tänä vuonna Ruisrockissa havainnoillistettiin sähköntuotantoa #Ruissifillarilla. Lisäksi opiskelijamme ja alumnimme olivat mukana tuottamassa festivaalin taideohjelmaa.

Ruisrockin festivaaliväki pääsi kokeilemaan sähköntuotantoa Turun AMK:n #Ruissifillari -pisteellä. #Ruissifillari on tandempyörä, jonka dynamo muuttaa jokaisella polkaisulla energiaa sähköksi, joka taas johdatetaan hyötykäyttöön. Kokemuksen lisäksi kaikki polkijat saivat muistoksi MyPose-laitteella otetun selfie-kuvan polkuhetkestään.

#Ruissifillari on opiskelijoiden ideoima ja toteuttama projekti, jonka tarkoituksena oli havainnoillistaa sähkön tuottamista ja sen kulutusta. #Ruissifillaria polkemalla voisi tunnissa tuottaa sähköä esimerkiksi kahden mikroaterian lämmittämiseen tai kolmen puolituntisen televisio-ohjelman katsomiseen. 

Vastaavanlaiset opiskelijaprojektit ovat osa Turun AMK:n omaa oppimismenetelmää, innovaatiopedagogiikkaa. Perinteisen luentoihin perustuvan ja opettajajohtoisen opiskelun sijaan ammattikorkeakoulussa opiskellaan muun muassa erilaisissa työelämään vahvasti linkittyvissä projekteissa. Myös #Ruissifillarin toteutuksessa oli mukana useita alueen yrityksiä ja organisaatioita: Kierrätyspyöräverstas Recykkeli, MyPose, Turun Ekotori, Joukon Voima, Pure Waste, Turun kaupunki, 6Aika-hanke TRY OUT! Telaketju-hanke ja tietenkin Ruisrock.

Turun AMK ja Ruisrock ovat tehneet erilaisia kiertotalouteen ja ympäristötyöhön liittyviä projekteja jo useana vuonna. #Ruissifillarin lisäksi festarialueelta on jo useiden vuosien aikana löytynyt mm. kierrätysmateriaaleista valmistettuja kalusteita. Viime vuonna Turun AMK:n pisteellä havainnoillistettiin kehitysmaiden saniteettiolosuhteita #Rockhuussilla:  #Rockhuussilla riitti kävijöitä jonoksi asti . Jännityksellä odotetaan, minkä teeman ympärille seuraavan vuoden projekti rakentuu - ehkä puhtaan veden tai ilman?

Ruisrock 2017 kuva 6

Ruisrockissa kuvattiin Turun AMK:lle markkinointivideoita, joissa esitellään mm. #Ruissifillari -projektia. Myös markkinointivideot ovat kokonaan opiskelijoidemme ideoimia ja tuottamia. Videot julkaistaan heinäkuun aikana, ja ne löytyvät Youtube-kanavaltamme.  

Lisäksi festivaalin taideohjelmassa nähtiin Taideakatemian opiskeljoiden ja alumnien taideteoksia ja esityksiä. Media-alan opiskelijoita, alumneja ja henkilökuntaa oli mukana tuottamassa festivaalin screenauksia. 

Lisää festaritunnelmia löydät Facebook-sivuiltamme: Ruisrock 2017 -kuva-albumi