Sivu päivitetty 19.7.2017

Turun AMK mukana Tall Ships' Races -tapahtumassa 20.-23.7.

Turun ammattikorkeakoulu on mukana Tall Ships' Races 2017 tapahtumassa Turussa 20.-23.7. Älykäs kaupunkivesiliikenne -hankkeessa kesäopintoja suorittavat opiskelijat keräävät tietoa lapsiperheiden ja muidenkin kaupunkilaisten liikkumisesta Turun saaristossa. Barkerinpuistossa sijaitsevalla teltalla on luvassa tekemistä myös perheen pienimmille.

Turun Barkerinpuistoon, Aurajoen rantaan, kohoaa festivaalien ajaksi Älykäs kaupunkivesiliikenne -hankkeen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteinen teltta, johon opiskelijat ovat ideoineet Turun saaristo -aiheisen karttapelin. Karttapelissä pääsee testaamaan saaristotuntemustaan eri vaikeusasteilla. Osaisitko sijoittaa kartalle esimerkiksi Naantalin Muumimaailman tai vaikka Seilin saaren?

Teltalle on myös varattu piirustuspaperia, värikyniä ja tusseja, joiden avulla kävijöillä on mahdollisuus piirtää oma unelmiensa vesialus tai muu vesillä liikkumiseen tarkoitettu kulkuväline näin halutessaan. Samalla voi jakaa omia toiveitaan Turun saariston kehittämiseksi ja piirtää esimerkiksi toivomansa julkisen vesiliikennöintireitin Turun saariston karttaan.

Teltalta löytyy myös Aurajokeen liikennöitäväksi suunnitellun automaattisen lautan pienoismalli. Konseptiehdotuksen ovat ideoineet ja toteuttaneet Turun ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat. Lisäksi teltalla on Pop up -kauppa pe-la 21.-22.7. klo 10-14, jossa on myynnissä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijoiden tekemiä tuotteita kierrätetyistä banderolleista.

Opiskelijoitamme löydät myös Varvintorin ohjelmalavalta, jossa taideakatemialaiset esiintyvät torstaista lauantaihin. Taideakatemian ohjelmaa on tarjolla torstaina 20.7. klo 16.30-22, perjantaina 21.7. klo 14-16 ja lauantaina 22.7. klo 14-16, luvassa mm. Merimiehen kummitustarinat, Laivarotat kannella, Merirosvokapteeni ja hänen papukaijansa, Merenneitoshow ja Merelle tiemme käy. Perjantaina 21.7. lavalla vierailevat myös tapahtumasanitaatiokilpailu Poop 2.0:n voitokkaat ideatiimit.

Ruisrockista tuttuun tapaan ammattikorkeakoulun journalisti- ja mainonnan suunnittelijaopiskelijat dokumentoivat tapahtuman jälkipolville. Taas on tekemisen meininkiä!

Barkerinpuiston teltta on avoinna festivaalikävijöille to 20.7.-la 22.7. klo 10-19 ja su 23.7. klo 10-18. Tervetuloa!