Sivu päivitetty 3.8.2017

Polkuopinnot kiinnostivat

Turun ammattikorkeakoulun polkuopinnot herättivät suurta kiinnostusta. Hakijoita 240 paikkaan oli yhteensä 576. Ilmoittautumisjärjestyksessä täytettävät terveysalan opiskelupaikat täyttyivät muutamassa minuutissa. Yksittäisiä paikkoja on vielä vapaana muutamilla tekniikan aloilla.

– Suosituin koulutus polkuopinnoissa oli sosionomin koulutus. Sinne oli hakijoita 67, kun paikkoja on 10, kertoo suunnittelija Elina Karaus Turun AMK:n avoimesta ammattikorkeakoulusta.

Tekniikan ja liikenteen alalle hakijoita oli 60, sosiaali- ja terveysalalle 275, kulttuurialalle 22 ja yhteiskuntatieteiden, hallinnon ja liiketalouden alalle 166. Maisteritason ylempiin AMK-koulutuksiin hakijoita oli 17. Suurimpaan osaan polkuopinnoista haku tapahtui motivaatiota mittaavan hakulomakkeen kautta.

Yksittäisiä paikkoja on vielä tarjolla tieto- ja viestintätekniikan sekä prosessi- ja materiaalitekniikan koulutuksiin sekä englanninkieliseen Information and Communications Technology -koulutukseen. Näihin voi hakea ottamalla yhteyttä avoimen AMK:n toimistoon esimerkiksi sähköpostitse, avoinamk@turkuamk.fi.

Tiedon polkuopiskelupaikasta saa 8.8. mennessä, ja opiskelu alkaa elokuun lopulla.

Polkuopinnoissa voi opiskella avoimessa AMK:ssa ensimmäisen vuoden opinnot (60 op) ja saavuttaa paikan tutkintokoulutukseen. Polkuopinnot on kehitetty henkilöille, jotka haluavat opiskelemaan, eivätkä ole vielä saaneet opiskelupaikkaa. Reitti opintoihin käy avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Polkuopintojen jälkeen voi hakea tutkinto-opiskelijaksi joko yhteishaun tai avoimen AMK:n väylän kautta. Polkuopintoihin ei ole AMK:n pohjakoulutusvaatimusta, vaan niihin voivat hakea kaikki kiinnostuneet.

Turun AMK kiittää kaikkia hakijoita kiinnostuksesta ja toivottaa uudet polkuopiskelijat tervetulleeksi opiskelemaan!

Seuraavan kerran polkuopintoihin voi hakea joulukuussa 2017.

Katso tarkempia tietoja polkuopinnoista